Grill elektryczny na każdą pogodę
Soczyste steki, pikantne skrzydełka, pyszne szaszłyki czy karkówki przyprawione liśćmi laurowymi, goździkami, papryką i czosnkiem - to tylko niektóre potrawy, którymi możemy się rozkoszować w trakcie grillowej uczty.
Klasycznie czy nowocześnie?
Pieczenie nad ogniskiem od lat zastępujemy wykorzystaniem powszechnie dostępnych grilli, na których przyrządzać można praktycznie wszystko: ryby, wędliny i mięsa, warzywa czy owoce. Wybór odpowiedniego sprzętu ułatwia grillowanie i pozwala rozkoszować się aromatycznymi potrawami. Najlepiej skorzystać z przenośnych urządzeń tego typu - na rynku dostępne są węglowe, gazowe i elektryczne grille. Pierwsze z wymienionych stanowią idealne rozwiązanie dla tradycjonalistów i miłośników klasycznego grillowania, jednakże związanego z przyrządzaniem mniej wyrafinowanych dań. Grille gazowe są przeznaczone dla osób, które chcą szybko i sprawnie rozpocząć i zarazem zakończyć grillowanie. Ze względu na swoje możliwości, charakteryzują się wysoką ceną, więc polecane są osobom wymagającym, grillującym regularnie. Grille elektryczne zapewniają szybkie, czyste i bardzo łatwe grillowanie - bez dymu i ognia. Można z nich korzystać zarówno w domu, jak i w ogrodzie.
Grill elektryczny FA 5330 na każdą pogodę
W sezonie wiosenno-letnim okazji do przygotowania grillowej uczty na świeżym powietrzu nie brakuje. Zdarza się jednak, że pogoda nie dopisuje. Grill elektryczny marki first Austria stanowi odpowiednie rozwiązanie dla osób, które chcą się uniezależnić od kapryśnej pogody. Urządzenie posiada dwie dwustronne płyty grzejne o płaskiej i grillowej powierzchni, pokryte dodatkowo powłoką zapobiegającą przywieraniu. Takie rozwiązanie pozwala na wielofunkcyjne zastosowanie: do podgrzewania, grillowania i smażenia. Rowkowana powierzchnia umożliwia np. opiekanie mięs czy tostów, a gładka smażenie np. jaj. Grill elektryczny FA 5100 daje w ten sposób możliwość eksperymentowania z niektórymi przepisami. Dzięki temu grillowanie nie będzie się kojarzyć tylko i wyłącznie z „wrzuceniem czegoś na ruszt”. Pozwoli rozkoszować się pysznymi specjałami, kuszącymi zapachem, któremu trudno się oprzeć.
Komentarze
Tagi
Czytaj też…
Czytaj na forum
- Fototapeta w kuchni Liczba postów: 249 Grupa: Porady i op... Kuchnia jest miejscem, w którym spędza się bardzo dużo czasu. W dzisiejszym świecie, kiedy gotowanie stało się tak bardzo modne, gdy kulinarne programy telewizy...
- Podłoga Liczba postów: 125 Grupa: Najnowsze t... Jaką podłogę wybrać przy dwóch dużych psach?
- Jak dobrać akcesoria do łazienki? Liczba postów: 253 Grupa: Wnętrza Pytanie co chce się osiągną, jak dla mnie taki dodatek może zmienić charakter całego wnętrza. Hitem są dla mnie akcesoria, które oferuje sklep lazienkaplus.pl i...
- Meble kuchenne Szczecin Liczba postów: 7 Grupa: Najnowsze t... Co sądzicie o meblach kuchennych pod wymiar?
- Temat zawodowy Liczba postów: 2 Grupa: Najnowsze t... Zmiana nie polega tylko na modyfikacjach strukturalnych czy procesowych. To również transformacja kultury organizacyjnej. Change Manager kształtuje wartości, no...