Szklane schody

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

4 lutego 2013, 12:22

Zgadzam sie: good 0 bad

Mi osobiście podobają się bardzo, jednak również nie jestem przekonany co do ich bezpieczeństwa. I żeby nie było, chodzi mi bardziej o to, że są śliskie i łatwo można z nich spaść.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 maja 2013, 20:38

W mojej firmie mam schody szklane, też z GlassHouse, dobra jakość i solidność, jedynie były problemy z czyszczeniem, ale to już przeszłość, bo źle były dobrane środki;) Także polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 czerwca 2013, 16:23

Nie są aż tak bezpieczne jak drewniane. Nie chodzi u o wytrzymałość szkła, bo nie ma prawa się ono rozbić, ale o stopień śliskości. O wiele łatwiej z takich schodów zlecieć.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2013, 11:44

Witam wszystkich, aby rozwiać wątpliwości. Zamówiłem do swojego domu szklane stopnie oraz szklane balustrady w systemie mocowań kasetowych. Wykonała to firma www.glassio.pl ;
Szklane stopnie zostały wykonane ze szkła 101010.4 1x ESG czyli wierzchnia formatka hartowana, dwie pozostałe surowe, a na nich nadruk antypoślizgowy. Wykonawca twierdzi, że nawet w przypadku zbicia jednej z szyb, spokojnie wytrzymają one i nic się nie wydarzy. Rzeczywiście, można po nich skakać. Nawet widać jak się uginają.
Co do Balustrad firma Glassio zastosowała u mnie szkło 1010.4 2x ESG - na moje życzenie, proponowali szkło 88.4 2x ESG - ja wybrałem 2x 10 mm. Spowodowane jest to większa sztywnością takiej balustrady. Byłem po prostu oglądać balustradę wykonaną ze szkła 88.4 i wg mnie jest ona za "miekka".. ale większość właśnie taką wybiera. skończyło się to tylko wyższa ceną.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2013, 08:17

Ja uważam, że drewniane i szklane schody są w porządku tylko najważniejszą kwestią jest kwestia odpowiedniego doboru schodów do danego wnętrza.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2013, 10:13

Bezpieczne są pod tym względem, że szkło z którego się je wykonuje to szkło hartowane, czyli wytrzymałość na jeden stopień jest o wiele większa niż w szkle niehartowanym. Poza tym zawieszane są na konstrukcjach stalowych. Czy możliwe jest ich pęknięcie? Teoretycznie tak, ale między warstwami szkła jednego stopnia umieszczona jest specjalna folia, która nie pozwoli się rozproszyć i rozsypać kawałkom szkła.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:56
Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2013, 23:31

ja bym sie bała po tym chodzic ;p

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2013, 14:59

Czyszczenie musi być katorgą i niekończącą się pracą. Poza tym na obrazku wyglądają dobrze, ale na żywo wcale tak nie musi być. Przede wszystkim mocno oziębią wnętrze, moim zdaniem nadają się bardziej np do hotelu.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 listopada 2013, 15:00

Z jakiego szkła najlepsze schody będą, w którym mieszka dziecko? A balustrada jaka? No i oczywiście czy pasuje pod schodami zrobić półeczki na buty albo coś.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2013, 20:19

W życiu nie zrobiłabym schodów ze szkła. Zrobiłabym je z drewna, ewentualnie z jakąś interesującą balustradą. Na dole pod schodami można wtedy bardzo ciekawie zagospodarować miejsce. Widziałam takie zdjęcie... o tu: http://blog.fawre.pl/2013/10/nasze-realizacje-szafki-na-buty -pod-schodami/

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:35
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• guma na schody wejsciowe!!! Liczba postów: 4 Grupa: Schody i ba... Dokładnie tak, Taśma Antypoślizgowa jest chyba najestetyczniejszym rozwiązaniem, poza tym niedrogim a przede wszystkim funkcjonalnym.
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 71 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...
  • schody przemysłowe Liczba postów: 176 Grupa: Schody i ba... Moim zdaniem również jak już to drewniane z ładną zdobioną poręczą :)
  • schody drewniane Liczba postów: 172 Grupa: Schody i ba... Ciekawą opcją jest również to - https://schodyprudlik.com.pl/schody-zabi egowe/ Obstawiam, że fajnie się sprawdzi. Pod względem wizualnym petarda. Każdy element....
  • Schody spiralne Liczba postów: 151 Grupa: Schody i ba... Schody spiralne tylko w przypadku małej ilości miejsca. Nie wyobrażam sobie wchodzić po takim czymś z jakimś urazem czy chociażby meblami.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19407 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 131

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >