jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

26 września 2013, 08:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja u siebie zdecydowałem się na kocioł od firmy Kołton, w którym grzeje eko-groszkiem. W praktyce oznacza to, iż ogrzanie domu kosztuje mnie grosze i nie mam żadnych innych problemów z niedziałającymi pompami i innymi przygodami, których tak mocno chciałem uniknąć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2013, 14:15

Do każdego typu ogrzewania warto pomyśle również o doborze odpowiedniego kotła,a tak się składa ze tutaj mogę pomóc www.PieceMans.pl w razie pytan chętnie pomogę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 października 2013, 11:18

No a o czym ja napisałem :)A tak poważnie, oto chodzi właśnie żeby to specjalista dobrał nam odpowiedni kocioł do typu ogrzewania. Pewnie dlatego jestem bardzo zadowolony z kotła Kołton, bo umiejętnie i profesjonalnie zajęli się moim potrzebami.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 października 2013, 16:19

Znam firmę Kołton i powiem, że każdemu życzę, żeby spotykał na swojej drodze tylko takich specjalistów. Chłopaki naprawdę dobrze znają się na swojej pracy i robią to dobrze!

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2013, 16:52

Do każdego systemu grzewczego warto pomyśleć o dobrym kotle ekologicznym,a te znajdziecie u nas www.Kociol.net zapraszam serdecznie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2013, 11:27

Ja uważam, że nagrzewnice mogę być przydatne, dla przykładu:
http://klima-sklep.pl/98-nagrzewnice-powietrza-olejowe

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2013, 22:07

Czy rozważała Pani biopaliwa . Jest to na razie raczkujący sposób ogrzewania ale przyszłościowy i ceny w tej dziedzinie nie szybują do góry tak jak innych paliw. Sam zmieniłem ogrzewanie z wykorzystaniem pellet i muszę przyznać że był to dobry pomysł. Dom jest dobrze ogrzany i kotłownia czysta.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2013, 12:30

Śmieszą mnie trochę takie dywagacje na forum. Ja rozumiem, że człowiek jest z natury istotą leniwą, ale bez przesady. Tutaj chodzi o miejsce, które chcemy nazwać domem! Jak ja budowałem swój, to jeździłem po różnych specjalistach, rozmawiałem, pytałem. Koniec końców zaufałem panom z 3e-heating, którzy sprzedali mi sprzęt viessmanna. Myślę, że każdy powinien indywidualnie podchodzić do takich tematów.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2013, 18:52

zdecydowanie pellety, bo są niedrogie, nie brudzą jak ekogroszek, są wysokokaloryczne, sam ogrzewam dom Olimpem albo Lavą.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 listopada 2013, 09:31

Rozumiem, że rozważamy tutaj konstrukcję całej instalacji od nowa? Jeśli tak, to uważam, że powinno inwestować się w jak najbardziej nowoczesne rozwiązania, które już się sprawdziły. W tym przypadku stawiałam bym na pompę ciepła. Sam też jestem z Wrocławia i firmę 3e-heating znam doskonale, bo właśnie oni montowali mi pompę ciepła viessmann. Uważam, że to rozwiązania za jakiś czas stanie się standardem, który mam nadzieje przypadnie ludziom do gustu, bo to naprawdę dobre rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....
  • Jakie szambo? Liczba postów: 58 Grupa: Robimy inst... Szukasz skutecznych rozwiązań do oczyszczania szamba lub przydomowej oczyszczalni. To jak najbardziej warto zapoznać się z marką Biofos Professional https://skl...
  • problem Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Inwestując w hydrofor do studni abisyńskiej, warto pamiętać o sprawdzeniu, czy urządzenie spełnia wszystkie normy bezpieczeństwa i efektywności energetycznej. W...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 203

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >