Ja u siebie zdecydowałem się na kocioł od firmy Kołton, w którym grzeje eko-groszkiem. W praktyce oznacza to, iż ogrzanie domu kosztuje mnie grosze i nie mam żadnych innych problemów z niedziałającymi pompami i innymi przygodami, których tak mocno chciałem uniknąć.
Stron: 60 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸
Gość: Sokół praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline PieceMans_pl kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Sokół praktykant |
|
| |
Gość: Krzysiekaa praktykant |
|
| |
offline Kociol.net inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Eres praktykant |
|
| |
Gość: Aleks praktykant |
Czy rozważała Pani biopaliwa . Jest to na razie raczkujący sposób ogrzewania ale przyszłościowy i ceny w tej dziedzinie nie szybują do góry tak jak innych paliw. Sam zmieniłem ogrzewanie z wykorzystaniem pellet i muszę przyznać że był to dobry pomysł. Dom jest dobrze ogrzany i kotłownia czysta. |
| |
Gość: Major praktykant |
Śmieszą mnie trochę takie dywagacje na forum. Ja rozumiem, że człowiek jest z natury istotą leniwą, ale bez przesady. Tutaj chodzi o miejsce, które chcemy nazwać domem! Jak ja budowałem swój, to jeździłem po różnych specjalistach, rozmawiałem, pytałem. Koniec końców zaufałem panom z 3e-heating, którzy sprzedali mi sprzęt viessmanna. Myślę, że każdy powinien indywidualnie podchodzić do takich tematów. |
| |
Gość: marek555 praktykant |
|
| |
Gość: Furman praktykant |
Rozumiem, że rozważamy tutaj konstrukcję całej instalacji od nowa? Jeśli tak, to uważam, że powinno inwestować się w jak najbardziej nowoczesne rozwiązania, które już się sprawdziły. W tym przypadku stawiałam bym na pompę ciepła. Sam też jestem z Wrocławia i firmę 3e-heating znam doskonale, bo właśnie oni montowali mi pompę ciepła viessmann. Uważam, że to rozwiązania za jakiś czas stanie się standardem, który mam nadzieje przypadnie ludziom do gustu, bo to naprawdę dobre rozwiązanie. |
|
Stron: 60 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸