
Idealna podłoga dla branży spożywczej
W miejscach o dużym natężeniu ruchu, takich jak kuchnie profesjonalne czy zakłady produkcyjne szczególnie ważne jest utrzymanie wysokich standardów BHP. Ryzyko związane z nieprzestrzeganiem podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny wiąże się m.in. z poślizgnięciami oraz zanieczyszczeniem żywności.
Czytaj dalej
Do gastronomi i przemysłu spożywczego szczególnie zaleca się bezpieczną podłogę Altro Stronghold 30/K30 - zaprojektowaną specjalnie na potrzeby branży spożywczej.
Czytaj również: Klepki parkietowe znów popularne
W środowisku, w którym występują wyciekające ciecze i gromadzi się tłuszcz, ważna jest pewność, że pracownicy są w pełni bezpieczni, a wszystkie podłogi są antypoślizgowe przez cały okres użytkowania. Płytki ceramiczne są podatne na uszkodzenia – można je łatwo zarysować, wyszczerbić lub rozbić, co może prowadzić do rozwoju bakterii. Obszarem szczególnie podatnym na to zjawisko są fugi między płytkami. Gdy dostaną się do nich zanieczyszczenia, zagrożenie staje się bardzo realne.
Rozwiązaniem jest bezpieczna i antypoślizgowa podłoga Altro Stronghold 30/K30.
Ta homogeniczna wykładzina PVC, zapewnia bezpieczeństwo na mokrych i zaolejonych powierzchniach, w miejscach, gdzie często dochodzi do rozlania płynów. Jest sprężysta i komfortowa w chodzeniu, a także posiada dobre właściwości akustyczne. Altro Stronghold 30/K30 zyskuje najwyższą ocenę pod względem właściwości antypoślizgowych (R12) spośród
Czytaj również: Lite i ręcznie postarzane podłogi dębowe
wszystkich produktów firmy Altro, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla profesjonalnych kuchni. Dodatkowo zawiera technologię Altro Easyclean dla łatwiejszego czyszczenia i lepszego wyglądu. Co więcej nie występują tu fugi. Podłoga łączona jest bezspoinowo, dzięki czemu jest nieprzepuszczalna, a bakterie dosłownie nie mają się gdzie ukryć. W efekcie zmniejszają się wydatki na konserwację, koszty długoterminowe i ryzyko zanieczyszczenia żywności.
Altro posiada specjalistyczne rozwiązania dla każdego obiektu, w którym przygotowywane lub przetwarzane są napoje czy żywność - zakładów produkcji napojów i żywności, rzeźni, piekarni, kuchni komercyjnych, barów oraz chłodni/magazynów. Charakterystyczną cechą podłóg Altro jest przede wszystkim wytrzymałość, którą potwierdza 15 letnia gwarancja. W branży gastronomicznej i przemyśle spożywczym stosuje się je od 50 lat.
Czytaj również: Odpowiednia podłoga do SPA
Wszystkie materiały, z których wykonane są podłogi Altro mają rekomendację i atest HACCP International, co czyni je bezpiecznymi dla żywności.
Zobacz galerie zdjęć
Komentarze
Tagi
Czytaj też…
Czytaj na forum
- Panele szklane w kuchni Liczba postów: 64 Grupa: Wnętrza Mnie się takie panele bardzo podobają. Na pewno jeśli teraz urządzałbym swoją kuchnię, to zamiast płytek wybrałbym szklane panele. Patrzyłem już, że ten szklarz...
- Sposób na bezsenność Liczba postów: 17 Grupa: Wnętrza Jeśli marzniesz w nocy, to zdecydowanie warto postawić na kołdrę puchową – naturalne wypełnienie świetnie trzyma ciepło i jest bardzo lekkie. Alternatywą są koł...
- Inspiracja - przedpokój? Liczba postów: 31 Grupa: Nowości ara... Siemanko wszystkim! Chciałbym dzisiaj podzielić się z Wami swoim ostatnim znaleziskiem. Mianowicie mam na myśli witrynę https://www.decorazzi.pl/ która naprawdę...
- Ubezpieczenie Liczba postów: 227 Grupa: Porady i op... Decyzja o zakupie ubezpieczenia samochodu powinna być dobrze przemyślana i oparta na porównaniu różnych ofert dostępnych na rynku. Korzystanie z platform online...
- 3 proste kroki, które odmienią Twoją sypialnię Liczba postów: 64 Grupa: Wnętrza I especially agree about the importance of textiles. A well-chosen throw or some interesting cushions can instantly change the whole feel of a room. And the per...