Idealna podłoga dla branży spożywczej
W miejscach o dużym natężeniu ruchu, takich jak kuchnie profesjonalne czy zakłady produkcyjne szczególnie ważne jest utrzymanie wysokich standardów BHP. Ryzyko związane z nieprzestrzeganiem podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny wiąże się m.in. z poślizgnięciami oraz zanieczyszczeniem żywności.
Czytaj dalej
Do gastronomi i przemysłu spożywczego szczególnie zaleca się bezpieczną podłogę Altro Stronghold 30/K30 - zaprojektowaną specjalnie na potrzeby branży spożywczej.
Czytaj również: Klepki parkietowe znów popularne
W środowisku, w którym występują wyciekające ciecze i gromadzi się tłuszcz, ważna jest pewność, że pracownicy są w pełni bezpieczni, a wszystkie podłogi są antypoślizgowe przez cały okres użytkowania. Płytki ceramiczne są podatne na uszkodzenia – można je łatwo zarysować, wyszczerbić lub rozbić, co może prowadzić do rozwoju bakterii. Obszarem szczególnie podatnym na to zjawisko są fugi między płytkami. Gdy dostaną się do nich zanieczyszczenia, zagrożenie staje się bardzo realne.
Rozwiązaniem jest bezpieczna i antypoślizgowa podłoga Altro Stronghold 30/K30.
Ta homogeniczna wykładzina PVC, zapewnia bezpieczeństwo na mokrych i zaolejonych powierzchniach, w miejscach, gdzie często dochodzi do rozlania płynów. Jest sprężysta i komfortowa w chodzeniu, a także posiada dobre właściwości akustyczne. Altro Stronghold 30/K30 zyskuje najwyższą ocenę pod względem właściwości antypoślizgowych (R12) spośród
Czytaj również: Lite i ręcznie postarzane podłogi dębowe
wszystkich produktów firmy Altro, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla profesjonalnych kuchni. Dodatkowo zawiera technologię Altro Easyclean dla łatwiejszego czyszczenia i lepszego wyglądu. Co więcej nie występują tu fugi. Podłoga łączona jest bezspoinowo, dzięki czemu jest nieprzepuszczalna, a bakterie dosłownie nie mają się gdzie ukryć. W efekcie zmniejszają się wydatki na konserwację, koszty długoterminowe i ryzyko zanieczyszczenia żywności.
Altro posiada specjalistyczne rozwiązania dla każdego obiektu, w którym przygotowywane lub przetwarzane są napoje czy żywność - zakładów produkcji napojów i żywności, rzeźni, piekarni, kuchni komercyjnych, barów oraz chłodni/magazynów. Charakterystyczną cechą podłóg Altro jest przede wszystkim wytrzymałość, którą potwierdza 15 letnia gwarancja. W branży gastronomicznej i przemyśle spożywczym stosuje się je od 50 lat.
Czytaj również: Odpowiednia podłoga do SPA
Wszystkie materiały, z których wykonane są podłogi Altro mają rekomendację i atest HACCP International, co czyni je bezpiecznymi dla żywności.
Zobacz galerie zdjęć
Komentarze
Tagi
Czytaj też…
Czytaj na forum
- płytki w salonie?? Liczba postów: 138 Grupa: Porady i op... Jeżeli robisz remont i potrzebujesz klejów oraz hydroizolacji czy uszczelniaczy to odwiedź witrynę https://diy.bostik.com/pl-PL Nie tylko znajdziesz odpowiednie...
- Projekt i aranżacja kuchni - kuchnia zamknięta czy... Liczba postów: 5 Grupa: Wnętrza Niezależnie co wybierzesz zainteresuj się ofertą tego producenta granitu https://igranit.pl/spieki-kwarcowe/ U niego zakupisz nie tylko płytki, schody czy parap...
- pomoc tłumacza Liczba postów: 46 Grupa: Ciekawe pom... Możecie sobie sprawdzić stronę https://nowatkowski.pl/tlumacz-przysiegl y-wloskiego-w-warszawie/ , na której znajdziecie ofertę profesjonalnego tłumacza przysięg...
- Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 339 Grupa: Porady i op... Szczególnie jeśli mamy do czynienia ze stalą nierdzewną, warto poddawać ją takim zabiegom jak https://passeco.pl/obrobka-elektrolitycz na/ . Wydajne środki do el...
- Jak zamontować lustro? Liczba postów: 109 Grupa: Ciekawe pom... Co sądzicie o lustrze w sypialni?