Jak rozpalić grilla?
Rozpalenie grilla nie jest trudnym zadaniem, ale podczas przygotowania paleniska warto pamiętać o kilku elementach, które umożliwią sprawne rozżarzenie brykietu lub węgla drzewnego.
Czytaj dalej
Niezwykle ważny jest wybór podpałki, ale także ustawienie grilla względem kierunku wiatru. Nie można zapomnieć o stałym doglądaniu rozpalającego się grilla. Producent grilli oraz akcesoriów grillowych – firma Landmann oferuje niezwykle przydatne dodatki – rozpalacz kominowy oraz węgiel drzewny nasączony podpałką, które umożliwią rozpalenie grilla bez żadnych problemów i pozwolą się w pełni skupić na przyrządzeniu smacznych potraw z rusztu.
Czytaj również: Efektowny ogród Ambasady Arabii Saudyjskiej w Warszawie –
Niezwykle przydatnym rozwiązaniem podczas rozpalania grilla będzie rozpalacz kominowy firmy Landmann. Wykonany z wysokiej jakości stali z bezpieczną rączką i osłoną chroniącą przed poparzeniem działa niemal identycznie jak wyciąg kominowy. Wystarczy nasypać do komina odpowiednią ilość węgla drzewnego lub brykietu, ustawić na ruszcie i podpalić pod kominem kilka kostek podpałki. W ten prosty sposób rozżarzymy węgle, które po ok. kwadransie pokryją się szarym popiołem i jest to sygnał, że można je przesypać do misy paleniskowej i rozpocząć grillowanie. Warto podkreślić, że dzięki zastosowaniu rozpalacza kominowego możemy w szybki i bezpieczny sposób przygotować ruszt do grillowania, co więcej rozwiązanie to pozwala na oszczędność podpałki. Jeszcze bardziej praktycznym rozwiązaniem, zwłaszcza podczas grillowania poza przydomowym ogrodem czy działką, jest zestaw startowy firmy Landmann, który zawiera węgiel drzewny nasączony podpałką. Kilogramowy worek wystarczy umieścić w palenisku grilla i podpalić wszystkie rogi papierowego worka. Dzięki temu cała jego zawartość w krótkim czasie rozpali się i pozwoli na uzyskanie odpowiedniej temperatury do grillowania mięs czy kiełbasek.
Czytaj również: Piknikowy klimat w bajkowym ogrodzie
„Jeśli wykorzystamy akcesoria do rozpalenia grilla, przygotowanie rusztu do grillowania nie sprawi nam żadnych trudności. Na rynku dostępne są nie tylko podpałki w płynie czy w kostkach, ale także akcesoria, które spowodują że rozżarzenie brykietu zajmie nam o wiele mniej czasu i pozwoli na oszczędność zarówno węgla, jak i podpałki. Warto również pamiętać, że wybór rozpalacza kominowego czy też zestawu startowego firmy Landmann eliminują ryzyko poparzenia w trakcie przygotowywania grilla. Produkty te zostały bowiem tak przygotowane, aby kontakt z ogniem był jak najmniejszy. Szczególną uwagę warto zwrócić na zestaw startowy firmy Landmann, który zawiera węgiel nasączony podpałką. Rozwiązanie to jest niezwykle przydatne podczas grillowania na działce czy weekendowych wyjazdów.” – wyjaśnia Michał Kędzia, Country Manager Landmann Polska.
Komentarze
Czytaj też…
Czytaj na forum
- Jaka karma dla dorosłego psa? Liczba postów: 120 Grupa: Nasze zwier... A w przypadku kiedy Twój pupil ma problemy z poruszaniem się lub cierpi z powodu bólu stawów, warto skonsultować się ze specjalistą ortopedą. Przychodnia wetery...
- Meble ogrodowe i tarasowe jak do salonu. Liczba postów: 14 Grupa: Ogród i dzi... Jeśli marzycie o stylowym ogrodzie lub tarasie, to koniecznie zajrzyjcie na stronę Di Volio https://tiny.pl/qw4pp-sw Ich meble ogrodowe to klasa sama w sobie wy...
- Wytrzymałe ogrodzenie betonowe Liczba postów: 11 Grupa: Ogród i dzi...
- Donice dekoracyjne w stylu śródziemnomorskim Liczba postów: 6 Grupa: Ogród i dzi...
- Na własnym balkonie przyjemnie, jak na Miami Beach... Liczba postów: 9 Grupa: Ogród i dzi... Szanowny Panie, do zabezpieczenia drewnianej posadzki na balkonie można zastosować Olej do Drewna Vidaron. Olej skutecznie chroni drewno przed działaniem niekor...