Odświeżenie wyglądu restautacji

Odświeżenie wyglądu restautacji

Marka ibis kontynuuje rozpoczętą w 2012 roku strategię dynamizacji swojej sieci. Po stworzeniu rodziny ibis i globalnym rebrandingu, wprowadzeniu nowego łóżka Sweet Bed by ibis oraz wystroju powierzchni publicznych Avanzi, przyszedł czas również na odświeżenie wyglądu restauracji marki.

 

Ibis kitchen to najnowszy koncept restauracji, który jest już dostępny w 3 hotelach w Polsce: ibis Warszawa Stare Miasto, ibis Warszawa Centrum oraz ibis Warszawa Ostrobramska. Do końca roku ibis kitchen zagości także w ibis Kraków Centrum, a w przyszłym roku planowane są transformacje w kolejnych polskich hotelach sieci.

 

Czytaj również: Zwrot za materiały budowlane tylko do końca roku

 

Koncept restauracji ibis kitchen opiera się na trzech filarach: nowoczesnym, ciepłym designie, świeżej i dynamicznej identyfikacji wizualnej oraz atrakcyjnym, nowym menu. Marka ibis zamierza tchnąć nową energię i wzmocnić wizerunek oferty gastronomicznej swoich hoteli poprzez proces transformacji, który docelowo ma objąć wszystkie jej obiekty. Trzy restauracje ibis kitchen otwarte w Warszawie są również jednymi z pierwszych na świecie, wprowadzonymi przez markę jako projekty pilotażowe.

 


Energetyzujący design i przyjazna atmosfera

Nowoczesny wygląd ibis kitchen, proste formy i ciepłe światło zawieszonych nisko lamp sprawiają, że wszyscy goście odwiedzający restauracje będą czuć się tu swobodnie. Ciekawa aranżacja przestrzeni nadaje miejscu przyjazną, niezobowiązującą atmosferę oraz domowy klimat. Połączenie bieli, czerni i czerwieni
z drewnianymi akcentami, a także grafikami pokrywającymi całe ściany sprzyja interakcji oraz buduje dobry nastrój. Nowa identyfikacja wizualna jest pełna życia i energii. Jej charakterystycznym elementem są szare fartuchy z logo ibis kitchen, które przewijają się w różnych elementach graficznych restauracji.

 


Ulubione dania w wydaniu ibis

Nowa karta menu ibis kitchen to szeroka oferta dań w przystępnych cenach. Wybór potraw dostosowany jest do różnych upodobań kulinarnych, poczynając od klasycznych dań w specjalnym wydaniu, na przykład „ibis burger”, do propozycji z polskiego stołu, takich jak żurek czy szarlotka. Miłośnicy wina znajdą tu też ofertę dopasowaną do serwowanych potraw, z wyjątkowymi pozycjami, do których zalicza się na przykład wino Central Valley Kawin z upraw biodynamicznych. Oprócz stałych pozycji w karcie menu, goście mogą także skorzystać
z 2 atrakcyjnych zestawów: 2 dania w cenie 39zł lub 3 dania za 49zł. Specjalna karta z ulubionymi daniami małych smakoszy zawiera kolorowankę, która umili im czas w trakcie oczekiwania na posiłek.

 

Czytaj również: Przede wszystkim solidna praca!

 

Koncept ibis kitchen będzie w najbliższych latach wprowadzany do kolejnych hoteli, docelowo obejmując wszystkie obiekty ibis na świecie. W Polsce, po 3 hotelach w Warszawie, do końca roku swoją metamorfozę przejdzie również restauracja w hotelu ibis Kraków Centrum, a na rok 2014 planowane są kolejne transformacje.

2013-12-03
Źródło: Public Dialog / budnet.pl

Tagi

Czytaj też…

Czytaj na forum

Kalkulator izolacji ścian

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 338

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >