Adaptacja poddasza - PILNE!

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

16 grudnia 2007, 19:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Bardzo proszę o pomoc, muszę podjąć szybką decyzję.
A więc mam na oku do kupienia mały domek o powierzchni całkowitej 90 m2. Na parterze są 3 małe przejściowe pokoje, kuchnia i łazienka, całość około 45-50 m2. Na górze na całej powierzchni jest strych który chciałbym zaadoptować.
Jakie mniej więcej byłyby koszty związane z adaptacją w/w strychu, jeżeli chciałbym na górze zrobić 2 pokoje, kuchnię i łazienkę?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2007, 00:18

Witam, właśnie zakończyłem poddasze ok 100m2 (podwieszenie sufitu, gładź, malowanie, panele podłogowe, łazienka) robocizna wyszla 15.000zł. koszty materiału ok 13,000zł.(Łódź)

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2007, 17:34

Witam.
Proponuję ocielić wełną nineralną 25cm
oczywiście + folja paroizolacyjna
cena ok - 53.30 złm2 bez upustu wełna isover
stelaż + płyra gipsowa + szpachlowanie = 25 zł/m2

Zgłoś | Cytuj | Link

18 grudnia 2007, 11:35

Jeżeli chodzi o 2 pokoje, kuchnie i łazienkę to wątpie byś zmieścił się w 25 tys zl. Może jak będziesz chciał robić wszystko ręcznie samemu to wtedy jest cień szansy. Osobiście twierdzę, że ok 40 tys zl jest realną kwotą jaką powinieneś przeznaczyć na adaptacje.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy dywan sprawdzi się na płytkach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy stro... Zakup Dywanów w stylu Boho to inwestycja w unikalne i stylowe wnętrze. Taki dywan to nie tylko praktyczny dodatek, ale również element, który nadaje przestrzeni...
  • co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 163

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >