Alarm czy okna antywłamaniowe.

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

16 sierpnia 2010, 12:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Hej wszystkim ;) Coraz częściej zastanawiam się czy lepiej abym wybrał okna antywłamaniowe, czy jednak lepiej wybrać jakiś system alarmowy? Co wy byście wybrali? Od razu piszę, że nie stać mnie na jedno i drugie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 sierpnia 2010, 10:47

Szczerze mówiąc wybór będzie trudny bo to zależy od tego jakie masz poczucie bezpieczeństwa. Jeśli jest ono w miarę duże to wydaje mi się że okna antywłamaniowe wystarczą. Alarmy są o tyle dobre, że ich dźwięk potrafi odstraszyć włamywacza.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 sierpnia 2010, 11:49

No tak ale w sumie wprawiony złdziejaszek nie zlęknie się dźwięku alarmu. Zastanawiam się również nad rozwiązaniem zatrudnienia ochrony. Czy wiecie mniej więcej jak wyglądają ceny takich usług?

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2010, 12:07

mnie jakoś alarmy nie przekonują... Zawsze kojarzy mi się to z strasznym wyciem, kiedy tylko pomylisz się z kodem, albo coś się stanie z systemem. Nie wiem, a jakiej zasadzie to ma być, ale jeśli w domu są dzieci, albo nie chcemy być więźniami (z tym też kojarzą mi się alarmy) we własnym domu, to lepiej nie. Ale... okna antywłamaniowe też pewnie mają swoje wady.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2010, 11:47

Właśnie, tak a propo... Jakie wady a jakie zalety mają okna antywłamaniowe? O zaletach nieco wiem, ale co z wadami?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 sierpnia 2010, 11:48

Jeżeli ktoś się nie zna na oknach to można łatwo się naciąć chociaż na braku okuć antywłamaniowych lub na tym że nie zostanie zamontowana wzmocniona ościeżnica.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2010, 12:16

Czy te okucia to są jakoś montowane w oknach czy osobno? Teraz to już kompletnie nie wiem co lepsze. Czy ten alarm czy okna :P Widzę, że przy jednym i przy drugim jest wiele wątpliwości.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2010, 18:03

Wadą okien antywłamaniowych może być cena okuć do tych okien. jest bez porównania wyższa od standardowego okucia. Innych raczej nie widzę.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2010, 10:47

Dla mnie zdecydowanie lepszy jest alarm, a po drugie nie ma okien antywłamaniowych jak to ktoś już powiedział są tylko takie do których trzeba więcej fatygi przy włamywaniu ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2013, 14:01

Ja skorzystałem z konfiguratora na http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/konfigurator-systemu-alarm owego/ , który znacznie ułatwił mi zaplanowanie alarmu w domu. Do okien nie jestem w pełni przekonany .

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 298

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >