![]() Gość: fgerreg praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() yulson doświadczony
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() n.jedrzej1960 majster
![]() |
|
| |
offline ![]() wacek_1950 doświadczony
![]() |
|
| |
offline ![]() n.jedrzej1960 majster
![]() |
W moim biurze montowano jakiś czas temu takie drzwi. To była właśnie marka Padilla. Zainteresowałem się tematem trochę. Te drzwi były kupowane w specjalnym sklepie Gas-Poż-Biz. Muszą mieć specjalne atesty oraz aprobatę techniczną. Inaczej nie mają prawa być sprzedawane i montowane. |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() wacek_1950 doświadczony
![]() |
|
| |
offline ![]() marta.kotek majster
![]() |
Dokładnie – to wszystko razem połączone ma po prostu zasadnicze znaczenie. Często spotykam się z faktem, że są zamontowane drzwi ppoż., a ściany nie spełniają takich wymogów i nie ma zrobionych zabezpieczeń ogniochronnych do rur. Co do drzwi, u mnie w firmie są drzwi przeciwpożarowe drutexu – są w systemie MB-78EI. Generalnie spełniają oczekiwania i posiadają wszystkie wymagane atesty. |
| |
![]() Gość: herherhwefew praktykant |
Ja drzwi za to kupowalem tutaj www.artmar-lublin.pl zdziwiłem się ponieważ maja wszystko w bardzo niskich cenach |
| |
offline ![]() juhush doświadczony
![]() |
Czytając poprzednie komentarze mam pytanie - z czego musi być wykonane ściany domu abym mogła wymienić drzwi na przeciwpożarowe? Czytałam dużo o tym ale jeszcze się nie zdecydowałam. Jeżeli ktoś jest w takiej samej sytuacji co ja to polecam przeczytać ten artykuł. Pozdrawiam :) |
| |
![]() Gość: kolft praktykant |
proponuje zapytać specjalistów typu http://eko-win.pl/ - maja duże doświadczenie i szeroką ofertę, myślę,że będą w stanie doradzić. |
|
Aluminiowe drzwi przeciwpożarowe
«
Powrót do artykułu: Aluminiowe drzwi przeciwpożarowe | «
Powrót do grupy: Budowa i remont
Ostatnio na forum
- Podłoga na gruncie w domu bez podpiwniczenia - jak... Liczba postów: 25 Grupa: Budowa i re...
- Zainwestować w dom czy kupić mieszkanie? Liczba postów: 33 Grupa: Budowa i re... Oba rozwiązania mają swoje zalety, wszystko zależy od twoich priorytetów. Jeśli chcesz nowoczesne mieszkanie, energooszczędne budownictwo i możliwość dostosowan...
- Brama garażowa z napędem Liczba postów: 395 Grupa: Budowa i re... Akurat tak się składa, że w kwestii wyboru dobrej i solidnej bramy garażowej możemy pomóc, zajmujemy się tym na co dzień, zobaczcie na Hemos.pl w razie pytań je...
- Jak doborze wybrać kolor elewacji domu? Liczba postów: 11 Grupa: Budowa i re... Szanowni Państwo, Kolor elewacji domu powinien być dobrany do kolorystyki stolarki drzwiowej i okiennej, pokrycia dachowego, otoczenia domu oraz ogrodzenia. Un...
- Elewacja domu Liczba postów: 151 Grupa: Budowa i re... Klinkier to doskonały wybór do dekoracji ścian ze względu na swoją trwałość oraz elegancję. Dzięki niemu można stworzyć unikatową przestrzeń pełną klasyki i now...