offline gosiab kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline justyna85 fachowiec
|
Przede wszystkim zainwestuj w paprotkę, jest niesamowicie odprężająca. Zadbaj o to, aby we wnętrzu panowała przewaga ciepłych barw, wyrzuć z pokoju w którym się relaksujesz (np. sypialni) telewizor, niech otaczają cię przedmioty które wpływają na Twoje pozytywne myślenie, no i oczywiście jak najbardziej wygodny materac. Co do mebli to niech nie będą one zbytnio gabarytowe, małe komody w przyjemnych kolorach załatwią sprawę:) |
| |
Reklamy Google | |
offline newdesign ekspert
|
Aby pomieszczenie było przytulne i dawało poczucie odprężenie powinna Pani postawić na naturalne materiały. Elementy dekoracyjne z drewna, korka, wikliny, kamienia lub lnu. Dobrze byłoby gdyby meble były wykonane z naturalnego drewna w kolorach natury, np. brąz. Kolorystyka powinna być spokojna w tzw. kolorach ziemi, tonacji oliwkowej, beżowej lub piaskowej. Aby wnętrze było dla Pani przytulne warto użyć we wnętrzu tkanin. Zasłony i poduszki pomogą się Pani odprężyć. Światło w takim pomieszczeniu powinno być rozproszone. Dobrze byłoby użyć kinkietów, zastosować kilka punktów świetlnych zamiast jednego głównego oświetlenia. Aby wnętrze było oazą spokoju warto pomyśleć o małej fontannie lub lampce do aromaterapii. |
| |
offline Anna_Mucha praktykant
|
Proponuję skorzystać z oferty sklepu Extrapunkt.pl. Maja tam piękne meble wypoczynkowe a aktualnie trwa akcja bez VATu. Do niedzieli można nabyć mebelki firmy MP, Gala Collezione oraz AEK Design, Forte i Mikołajczyk. Na pewno uda Ci się z nich skompletować przytulne meble :) |
| |
offline gosiab kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline newdesign ekspert
|
Jeśli jest Pani alergikiem to niestety, tak jak w przypadku urządzania innych wnętrz, musi Pani szczególnie zadbać o czystość w pomieszczeniu. Tkaniny należy często prać lub spryskiwać specjalistycznymi środkami przeciw roztoczom. A stosowanie naturalnych dodatków, czy mebli z drewna raczej nie powoduje nasilenia alergii. |
| |
offline iciesla fachowiec
|
|
| |
offline Taniobuduj_pl doświadczony
|
|
| |
offline emax kierownik
|
|
| |
offline Senpo doświadczony
|
|
|
Aranżacja wnętrza na przytulny i spokojny dom?!
«
Powrót do grupy: Ciekawe pomysły
Ostatnio na forum
- Jak stworzyć własne darmowe dzwonki na telefon kom... Liczba postów: 13 Grupa: Ciekawe pom... Możesz użyć „soundboard” jako dzwonka swojego telefonu
- Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 2 Grupa: Ciekawe pom... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
- Stół - nierozkładany czy rozkładany? Liczba postów: 203 Grupa: Ciekawe pom... Nie wiem, czy dziś się jeszcze używa rozkładanych stołów, fajnie taki mieć, ale ile jest takich sytuacji, że będzie nam potrzebny? Jedna w roku?
- Farby kolorowe dla alergików Liczba postów: 278 Grupa: Ciekawe pom... Ciekawe rozwiązania
- Oświetlenie do domu Liczba postów: 81 Grupa: Ciekawe pom... Całe oświetlenie do mojego domu zamówiłem w sprawdzonym, polecanym mi sklepie internetowym z oświetleniem Luminis, gdzie znajdziecie oświetlenie do salonu i wie...