Automatyka do bram

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

4 października 2007, 23:07

Zgadzam sie: good 0 bad

szkoda że wczesniej nie czytałem takich tematów.
Teraz wymieniam napędy na nowe orginalne z gwarancją.
I mam nadzieje że to ostatnia tak duza inwestycja do mojej bramy.

Nie kupujcie na rynkach ,mnie tam zrobili w bambuko

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 listopada 2007, 15:30

Ja kupiłem siłowniki, centralkę i piloty Bennica i z czystym sumieniem polecam bo na prawdę warto.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 listopada 2007, 22:37

ja odziedziczyłem benince od byłego właściciela domu i dokupiłem sobie piloty ,pan który mi to programował powiedział ze na centralce jest 1995 rok
i ciagle otwiera brame bez problemu

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2007, 23:43

Ja mam niedawno zrobiony FAAC, kosztował niecałe 2000 ale działa fatalnie, piloty co chwile przestają działać albo zasięg ich się dramatycznie zmienia. Nikt nie wie jaka przyczyna, szczególnie monterzy.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 listopada 2007, 13:32

teraz powiedz kolego czy za te 2 tys masz cały orginalny zestaw czy składaka z lewymi pilotami i odbiornikiem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 listopada 2007, 13:35

jak masz chwile wolną to wrzuć zdjęcia centrali w środku i pilotów na forum to zobaczymy co jest przyczyną złego działania.ocenimy opinie monterów których wybrałeś

Zgłoś | Cytuj | Link

29 stycznia 2008, 14:35

warto zakupić napędy od beninca.pl.Pytam bo sporo się tego widuje na osiedlu i mam chrapke na dobry napęd.Ma ktoś napęd beninca bob do skrzydłowej bramy?jak to się sprawdza

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lutego 2008, 12:28

Zakupiłam sobie do mojego nowej bramy model Kit Techno 400 firmy Euromatic. Producent nie jest znany jeszcze w Polsce, ale na całym świecie dobrze się sprzedaje. Z tego co wiem jakość jest bardzo dobra i skandynawowie szaleją za tą firmą. Cena jest bardzo atrakcyjna. U mnie wszystko działa bez zarzutu. Nie spotkałam się jeszcze z tymi produktami na bazarach, co chyba dobrze świadczy, dzwoniłam bezpośrednio do producenta, znajomy mi polecił. Tu jest ich strona: www.euromatic.pl

Co do innych producentów takich jak nice, faac, beninca, słyszałam,że czasem się psują, a w ogole do ceny dorzucają sobie koszty reklamowe. A przecież dla przeciętnego Polaka różnica 1500zł w cenie jest bardzo duża.
Pozdr

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2017, 13:04

Podstawa dobrze działającej bramy jest dobrej jakości napęd, prawidłowy dobór mocy siłownika do ciężaru, cykli i rozmiarów bramy oraz fachowy montaż. To ważne żeby napęd długo i dobrze nam służył. Nie ukrywam że siłownik wybierałem na podstawie tabeli na stronie BFT. Przed zakupem jednak dopytałem sprzedawcy czy dobrze wszystko dobrałem.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2017, 22:01

Disha dobrze pisze. Zapytać sprzedawcę o poradzenie przed zakupem nie jest zobowiązujące, a często daje dodatkową wiedzę, dzięki której możemy sami lepiej wybrać nasz napęd. A poza tym BFT faktycznie to firma godna zaufania, ja widzę, że wiele osób decyduje się na produkty tej firmy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
  • koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...
  • Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 167 Grupa: Inteligentn... Wszystkim tym, którzy poszukują eleganckiego designu i innowacyjnej technologii w jednym, polecam rozwiązania kontroli dostępu Schuco DCS. Zapewnia ono pełny og...
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 15 Grupa: Inteligentn... Warto zastanowić się nad zamontowaniem moskitier, szczególnie jeśli mieszkanie lub dom znajduje się w pobliżu terenów zielonych. Moskitiery dostępne w sklepie h...
  • Projekt domu Liczba postów: 72 Grupa: Inteligentn... Myślę, że jednym z fajniejszych elementów inteligentnego domu jest oświetlenie.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 357

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >