Wykańczamy z żoną dom, planujemy się przeprowadzić gdzieś w październiku. Do zrobienia zostały m.in. schody. Nasz szkrab ma teraz 8 miesięcy, zastanawiamy się jaka balustrada jest najodpowiedniejsza żeby małemu nic się nie stało. Mam na myśli odległości między tralkami itd. Znacie się na temacie?
offline Deeen doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline marsłup doświadczony
|
Dobre pytanie, nigdy nie patrzyłem na dobór balustrad z tej strony :) Na tym fejsie www.facebook.com/MGStal (wpisik z 19 sierpnia- jakbyś nie mógł znaleźć) wyczytałem , że słupki powinny być w odległości minimum 12 cm, dobrze też unikać poziomych elementów żeby dziecko nie mogło się wspinać. Brzmi rozsądnie :) Radziłbym też dać takie furteczki, zeby dziecko samo na schody nie wchodziło :) |
| |
Reklamy Google | |
offline pawel222 majster
|
|
| |
offline joszi doświadczony
|
|
| |
offline feliimilii doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Wujaszek majster
|
|
| |
Gość: jamko praktykant |
akurat balustrade nie musiscie kupowac pod dziecko. Wybierzcie jakas do samodzielnego montazu np.http://sklep.hart-metale.pl/akcesoria-balustrad-nierdzewn ych,84.html dzieki czemu szybko sie z tym uwiniecie. A przed schodami zamontujcie bramki dla malucha dzieki czemu nie bedzie sam mogl sie dostac na schody |
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 16:46 | |
| |
Gość: kamisa praktykant |
Bramka działa tak mniej więcej do drugiego roku, potem dziecko umie już ją sforsować. Ale jest cała masa rozwiązań, chodzi tylko o to, żeby dziecko nie mogło się przecisnąć przez barierki ani wspiąć i wypaść. Tutaj jest duża galeria różnych schodów www.wroblewskidesign.pl może coś was zainspiruje. A prawda jest taka, że dziecko po prostu trzeba mieć cały czas na oku. |
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 16:46 | |
| |
Gość: berkaa praktykant |
|
| |
offline Rasto doświadczony
|
|
|