Balustrada schodów, a dziecko

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

24 września 2013, 15:29

Zgadzam sie: good 0 bad

Wykańczamy z żoną dom, planujemy się przeprowadzić gdzieś w październiku. Do zrobienia zostały m.in. schody. Nasz szkrab ma teraz 8 miesięcy, zastanawiamy się jaka balustrada jest najodpowiedniejsza żeby małemu nic się nie stało. Mam na myśli odległości między tralkami itd. Znacie się na temacie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 października 2013, 10:18

Dobre pytanie, nigdy nie patrzyłem na dobór balustrad z tej strony :) Na tym fejsie www.facebook.com/MGStal (wpisik z 19 sierpnia- jakbyś nie mógł znaleźć) wyczytałem , że słupki powinny być w odległości minimum 12 cm, dobrze też unikać poziomych elementów żeby dziecko nie mogło się wspinać. Brzmi rozsądnie :) Radziłbym też dać takie furteczki, zeby dziecko samo na schody nie wchodziło :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 października 2013, 10:30

ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenie w tym? też się zastanawiam jakie wybrać schody i balustradę przy malym dziecku

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2013, 14:35

musisz uważać. dla bezpieczeństwa zastosuj jakieś "zastawki", które uniemożliwią dziecku wypadnięcie. później gdy już trochę podrośnie to je usuniesz. pytanie tylko z czego je wykonać?

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2013, 22:38

sa firmy które zakładaja zabezpieczenia w calym domu z tego co wiem :) znacie moze namiar ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 listopada 2013, 10:24

z tego co wiem można kupić specialne zabezpieczenia dla dzieci w tym wieku

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lipca 2014, 11:12

akurat balustrade nie musiscie kupowac pod dziecko. Wybierzcie jakas do samodzielnego montazu np.http://sklep.hart-metale.pl/akcesoria-balustrad-nierdzewn ych,84.html dzieki czemu szybko sie z tym uwiniecie. A przed schodami zamontujcie bramki dla malucha dzieki czemu nie bedzie sam mogl sie dostac na schody

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 16:46
Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2014, 05:01

Bramka działa tak mniej więcej do drugiego roku, potem dziecko umie już ją sforsować. Ale jest cała masa rozwiązań, chodzi tylko o to, żeby dziecko nie mogło się przecisnąć przez barierki ani wspiąć i wypaść. Tutaj jest duża galeria różnych schodów www.wroblewskidesign.pl może coś was zainspiruje. A prawda jest taka, że dziecko po prostu trzeba mieć cały czas na oku.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 16:46
Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2014, 10:08

porozmawiaj na ten temat ze spacjalistami :) firma celmar się tym zajmuje, na pewno robili już takie projekty to na pewno ci pomoga ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lutego 2015, 13:50

Faktycznie, dodatkowe zabezpieczenia do zwykłej balustrady wydają się bardzo rozsądnym pomysłem.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Schody spiralne Liczba postów: 150 Grupa: Schody i ba... Schody spiralne tylko w przypadku małej ilości miejsca. Nie wyobrażam sobie wchodzić po takim czymś z jakimś urazem czy chociażby meblami.
  • Nowoczesne schody spiralne Liczba postów: 74 Grupa: Schody i ba... Myślę, że to rozwiązanie powinno zrobić różnicę - https://schodyprudlik.com.pl/site/galeri a Sami oceńcie, czy to Wasze klimaty. Moim zdaniem największe wrażenie...
  • schody drewniane Liczba postów: 171 Grupa: Schody i ba... Ciekawą opcją jest również to - https://schodyprudlik.com.pl/schody-zabi egowe/ Obstawiam, że fajnie się sprawdzi. Pod względem wizualnym petarda. Każdy element....
  • schody przemysłowe Liczba postów: 174 Grupa: Schody i ba... Moim zdaniem również jak już to drewniane z ładną zdobioną poręczą :)
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 70 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19405 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 405

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >