Również korzystałem z solartime i jestem zadowolony. Baterie solarne uważam ogólnie za rozsądny wybór. Dofinansowanie jest, a i satysfakcja z zaoszczędzonej energii ;)
offline bloodysnowman praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez bloodysnowman dnia: 11 grudnia 2012, 12:49 | |
| |
Reklamy Google | |
offline panelik praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: kasia12 praktykant |
|
| |
offline amaretto doświadczony
|
|
| |
offline dodzo majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline green_girl majster
|
Witam! Chciałam zapytać, czy może kupowaliście te panele
słoneczne na własny koszt, czy może ktoś brał dotacje z
unii? Jeśli tak to jak ta sprawa wygląda od formalnej
strony? Słyszałam tylko, że można z czegoś takiego
skorzystać, ale nie znam szczegółów. |
Ten post był edytowany przez green_girl dnia: 4 marca 2013, 13:45 | |
| |
offline putas praktykant
|
|
| |
offline m.florek praktykant
|
Ja uważam, że do ogrzewania podłogowego lepsze są pompy ciepła, które uzyskują największą wydajność właśnie do takich instalacji. Natomiast fotowoltaiki... Do generowania prądu i już. Nadmiar można sprzedawać, co prawda jeszcze w niebardzo korzystnych cenach, ale może wkrótce trójpak będzie uchwalony to może się to zmieni. |
| |
offline crmad praktykant
|
Witam :) To może ja dołożę w temacie swoje 3 grosze.. sam nie dawno stanąłem przed dylematem, która firmę oferującą usługi montażu paneli słonecznych wybrać. Po konsultacjach zdecydowałem się jednak na warszawaską firmę Vitis IT. Jeśli potrzebujesz skorzystać z ich usług zostawiam poniżej link do ich strony. http://systemy-fotowoltaika.pl/ |
| |
Gość: luca24ff praktykant |
Mam skuteczne przez cały rok (tak zimą też) kolektory słoneczne klasy próżniowej od fotton.pl. Miałem wcześniej inny kolektor to po wymianie wydajność poprawiła się o ponad 30%, więc sam widzisz. Dopasowali mi instalację pod płaski dach niskim kosztem. Aha, jeszcze jedno. Korzystasz z oferty producenta, a nie pośrednika. Jest jednak różnica. |
|