Często o siatce czy panelu myślimy tylko w kategoriach
ogrodzenia. A może ona także posłużyć do stworzenia
kojca czy wybiegu dla psa, wygrodzenia dla drobiu czy klatki
dla hodowanych zwierząt (królików, nutrii).
O rodzajach i sposobach tworzenia ogrodzeń dla zwierzaków
możecie poczytać w "Otocz zwierzęta w ogrodzie
bezpieczną siatką":
http://www.ogradzamy.pl/inspiracje/otocz-zwie
rzeta-w-ogrodzie-bezpieczna-siatka,31/
offline Beta1 doświadczony
|
|
Ten post był edytowany przez Beta1 dnia: 17 października 2012, 10:25 | |
| |
Reklamy Google | |
offline wandeczka praktykant
|
Takie ogrodzenie panelowe spokojnie może być użyte do
zbudowania kojca dla psa, bo jest na tyle mocne i wysokie,
że pies go nie sforsuje, a jednocześnie ażurowe, pies
widzi świat, my widzimy pieska, a i ogrodzenie takie
ładnie sobie wygląda. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Sokerw praktykant |
|
| |
Gość: Patrol praktykant |
Też jakiś czas temu budowałem wybieg dla psa i zastanawialem sie jakie ogrodzenie byloby do tego najlepsze. Decyzja padla na ogrodzenie panelowe, pojezdzilem troche po marketach budowlanych i faktycznie musze przyznac racje, zero wytrzymalosci, druty wyginaly sie w rekach. Nie chcialem kupowac czegos co postoi jeden sezon i do niczego sie nie bedzie nadawac. Zaczalem szperac w internecie w poszukiwaniu jakiejs firmy, ktora jest producentem takich ogrodzen. U mnie postawila te ogrodzenie firma www.hexagon.pl i musze przyznac ze jestem naprawde zadowolony. Na pewno jest trwale, nie musze sie martwic ze psiak mi je zniszczy czy porwie je jakas wichura. Stabilne i estetyczne - calkiem ladnie wyglada, a co najwazniejsze kupione za grosze. Teraz sobie mysle, to chyba bylo najlepsze rozwiazanie, bo jakbym postawil plot psiak bylby odizolowany od swiata. |
| |
offline k.krysinski majster
|
Witam, |
| |
Reklamy Google | |
offline Zabawa praktykant
|
ważne żeby ogrodzenie było bezpieczne i żeby zwierzak
mógł swobodnie się poruszać na zdjęciu powyżej jest to
świetnie pokazane |
| |
Gość: gabba praktykant |
Ja bym się skonsultowała z weterynarzem co do wielkości takiego wybiegu. Znam bardzo ograniętą babkę, na pewno by się orientowała http://weterynarz-szczecin.info. Im większy pies, tym więcej przestrzeni potrzebuje przecież, żeby utrzymać dobrą kondycję i nie zwariować. W ogóle na moje oko ten pies mógłby to przeskoczyć i się pokaleczyć. |
| |
offline n.jedrzej1960 majster
|
No a co w przypadku, jak ktoś ma na przykład owczarka kaukaskiego? Takie ogrodzenie 1,5 metra może nie wystarczyć, bo to silny pies jest. Moi znajomi mają taki kojec, jak tu: http://www.garazemetalowe.pl/kojce-dla-psow a> - jest o wiele bardziej solidne. Oczywiście dla mniejszych piesków wystarczy pewnie panelówka. |
| |
Gość: burek praktykant |
my zamówiliśmy dla naszego psa taki specjalny kojec z budą z firmy www.dobrekojce.com taki kojec zapewnia bezpieczne bytowanie i dobre warunki rozwoju. oczywiście pies jest codziennie wypuszczany na podwórze. szybko się tam zaaklimatyzował,a my mamy z niego dużo pociechy. |
| |
Gość: JuRRR praktykant |
Wystarczy chyba ogrodzenie ze zwykłej siatki ogrodzeniowej. |
|