Blachodachówka z posypką - czy warto?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

14 marca 2018, 15:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Zbliża się czas kiedy będziemy stawiać na naszym domu dach z blachodachówki. W związku z tym coraz więcej czytam w sieci na temat wyboru pokrycia. W wielu artykułach przewija się blachodachówka z posypką i zastanawiam się czy warto. Rzeczywiście jest aż taka różnica w jakości w porównaniu do innych pokryć?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 marca 2018, 23:46

Ja bym jednak wybrał dachówkę betonową, bo dzięki temu mamy dużo wyższą jakość wykonania i co ważne długą gwarancją na 30 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 marca 2018, 06:36

Dachówka z posypką z ceramiki to jakaś ściema - cenowo jest to na poziomie tanich modeli dachówek ceramicznych (proponuję wycenić sobie np. dachówkę Koramic Alegra 9). Beton to lepsze rozwiązanie, ale ciągle mu daleko do ceramiki pod względem funkcjonalnym i trwałości na czynniki zewnętrzne.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 stycznia 2019, 22:00

Braas to fachowy dach z jednej ręki masz tutaj:
-membrany dachowe
-izolacje nakrokiwowe
-dachówki ceramiczne i cementowe
-świetliki
-systemy solarne itd
Do tego świetne warunki gwarancyjne i rozsądne ceny :)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 stycznia 2019, 13:50

Użytkownik Gość: mcgregor84 napisał: Dachówka z posypką z ceramiki to jakaś ściema
Jak dla mnie też nie ma się nad czym zachwycać. Dachówka w takiej formie ma przede wszystkim charakter dekoracyjny, a jak dla mnie wcale się jakoś specjalnie nie wyróżnia. Lepiej już postawić na jakieś solidne, tanie blachy i wykonać dach w klasyczny sposób. Nie ma co kombinować. ;)

Ten post był edytowany przez Sławek dnia: 28 stycznia 2019, 13:51
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 stycznia 2019, 22:54

Co to jest ta posypka? Blacha udaje ceramikę? Moim zdaniem po kilku latach korozja sprawi, że ta posypka spłynie razem z farbą i deszczówką. Nie warto. Lepiej szukać dużych i lekkich rozwiązań ceramicznych (choćby przytoczona tu Alegra albo Orea 9).

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2019, 11:52

Jeżeli ktoś z was szuka dobrej klasy chemii do usuwania farby z metalu i środków na korozję to warto skontaktować się z firmą www.rodozja.pl. Ja się u nich od lat zaopatruję i zawsze jesteśmy zadowoleni.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2019, 21:25

A ja pomimo mijających lat nadal jestem za dachówką ceramiczną. Jeżeli chcesz znaleźć piękny i co ważne trwały model to zwróć uwagę również na propozycje od Braas tym bardziej, że maja a ten moment ich aż 15 modeli.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2019, 10:31

Ja na szczęście nie muszę się tym przejmować i jeżeli wybierzesz dobrego producenta do których na pewno należy Braas to polecam zwrócić uwagę na ich propozycje w zakresie dachówek ceramicznych i cementowych, a szczególnie tych najmodniejszych które wyróżniają się trwałością wykonania, użytych powłok zabezpieczających oraz dobrymi warunkami gwarancyjnymi (nie zapominając o opcji gwarancji systemowej na cały dach).

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2019, 18:25

U siebie mam takową i nie narzekam. Znajomy mnie namawiał na to i nie żałuję. Wszystko zależy od kształtu dachu, lecz myślę, że też będziesz zadowolony. Kupowałem w Ambicie ze względu na wybór http://www.ambit.gda.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 5 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19468 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 355

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >