Blachodachówka z posypką - czy warto?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

19 września 2019, 18:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja akurat jeżeli chodzi o wybór pokrycia dachowego to postawiłem na model Rubin 13V Braas, czy też stylowa nowość Classic Star 2019 i do tego mają również swoich certyfikowanych dekarzy dzięki czemu mam dach zrobiony na przysłowiową "igłę" i dostępne są na świetnej promocji House of Braas.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lutego 2020, 22:49

Co do pokrycia dachowego, to ja jestem zdecydowanym za dachówką i ze se swojej strony polecam zwrócić uwagę na propozycje od Braas w zakresie modeli cementowych wykonanych w technologii trójwarstwowej CISAR i dodatkowo zabezpieczone podwójną powłoka akrylową Lumino, no ale i tak ceramika zawsze będzie wygrywała ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2020, 22:38

A co w takim razie powiecie na dachówkę ceramiczną? Zajrzyjcie na stronę oferty Braas gdzie znajdziecie wiele świetnych propozycji w nowoczesnym wydaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 marca 2020, 19:29

Ja w prawdzie nie posiadam blachodachówki z posypką, ale z własnego doświadczenia wiem, że warto zdecydować się przede wszystkim na takie pokrycie, które będzie trwałe. Osobiście zdecydowaliśmy się z mężem na Regamet i jesteśmy bardzo zadowoleni, więc ich blachodachówki na pewno mogę Ci polecic.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2020, 19:08

Posypka to jest dobra na ciastku, a nie na dachu :P Jeśli chcesz mieć na dachu ceramikę to kup dachówkę ceramiczną. Cena wcale nie musi zabijać, proponuję się wycenić np. z dachówki Koramic Alegra 9...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2020, 18:23

Oczywiście ile ludzi, tyle opinii. Zdecydowałam się jednak wypowiedzieć w tym wątku ponieważ jakiś czas temu sama szukałam takich porad i musiałam sobie samodzielnie poradzić z wyborem i ustalić inne szczegóły. Według mnie kluczową sprawą jest wybór dobrego producenta pokryć dachowych. Jeżeli mogę to chciałabym zwrócić Waszą uwagę na firmę Gerard. Na ich stronie internetowej: https://www.gerardroofs.pl/pl/ znajdziecie dokładniejsze informacje. Mają bardzo rozbudowaną ofertę, więc jest z czego wybierać. Dodatkowo w branży działają naprawdę dawno. Ceny są zróżnicowane, ale w mojej opinii atrakcyjne dla każdego. Przechodząc do meritum: ja postawiłam na ich blachodawchówkę z posypkę przy budowie mojego domu i jestem bardzo zadowolona. Widać wysoką jakość surowca. Firma udziela pięćdziesiąt lat gwarancji, więc o tą kwestię również kompletnie nie trzeba się martwić. Jeżeli jednak nadal się wahacie to śmiało można zerknąć na ich stronę i skorzystać z kalkulatora, który pozwoli Wam oszacować koszty. Mam nadzieję, że komuś z obecnych tutaj forumowiczów moja wypowiedź się przyda.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2020, 08:00

Co do wyboru dobrego pokrycia dachowego to w przypadku dachówki zdecydowanie jestem za certyfikowanymi dekarzami Braas którzy potrafią poradzić sobie nawet z najcięższymi rozwiązaniami jak np. wole oko a efekty ostateczne zawsze wychodzą na duży plus i z wieloletnią gwarancją aż na 30 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 grudnia 2020, 11:38

Ja jednak w przypadku dachu w pełni postawiłem na Braas, dzięki czemu również złapałem się na dodatkową Gwarancję Systemową i nie muszę obawiać się o żadne problemy z pokryciem i wszystkimi akcesoriami przez najbliższe 15 lat. No i jeszcze można całkiem nieźle zaoszczędzić korzystając właśnie z trwającej zimowej promocji do 31.01.2021

Zgłoś | Cytuj | Link

17 grudnia 2020, 14:52

Warto rozważyć w zakresie pokryć dachowych również dachówkę cementową ze względu na jej wyróżniającą się trwałość, piękny wygląd, dobre warunki gwarancyjne (w Braas) oraz pokrycie angobą która powstrzymuje jej porastanie i zabrudzenia jednocześnie wyróżniając się niską nasiąkliwością. No i może skorzystacie z zimowej promocji.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 grudnia 2020, 14:37

Ja ze swojej strony mogę polecić Regamet. Mamy ich blachodachówki już od dobrych kilku lat i jak na razie obyło się bez większych problemów :). No i poza dobrą jakością, są też naprawdę ładne, więc… idealne połączenie :).

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 5 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19465 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 496

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >