Zbliża się czas kiedy będziemy stawiać na naszym domu dach z blachodachówki. W związku z tym coraz więcej czytam w sieci na temat wyboru pokrycia. W wielu artykułach przewija się blachodachówka z posypką i zastanawiam się czy warto. Rzeczywiście jest aż taka różnica w jakości w porównaniu do innych pokryć?
offline amanda kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Emilek43 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: mcgregor84 praktykant |
Dachówka z posypką z ceramiki to jakaś ściema - cenowo jest to na poziomie tanich modeli dachówek ceramicznych (proponuję wycenić sobie np. dachówkę Koramic Alegra 9). Beton to lepsze rozwiązanie, ale ciągle mu daleko do ceramiki pod względem funkcjonalnym i trwałości na czynniki zewnętrzne. |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
offline Sławek majster
|
|
Ten post był edytowany przez Sławek dnia: 28 stycznia 2019, 13:51 | |
| |
Reklamy Google | |
Gość: marco.fu praktykant |
|
| |
offline Aneta.Borucka inżynier
|
Jeżeli ktoś z was szuka dobrej klasy chemii do usuwania farby z metalu i środków na korozję to warto skontaktować się z firmą www.rodozja.pl. Ja się u nich od lat zaopatruję i zawsze jesteśmy zadowoleni. |
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
Ja na szczęście nie muszę się tym przejmować i jeżeli wybierzesz dobrego producenta do których na pewno należy Braas to polecam zwrócić uwagę na ich propozycje w zakresie dachówek ceramicznych i cementowych, a szczególnie tych najmodniejszych które wyróżniają się trwałością wykonania, użytych powłok zabezpieczających oraz dobrymi warunkami gwarancyjnymi (nie zapominając o opcji gwarancji systemowej na cały dach). |
| |
Gość: antoni88 praktykant |
U siebie mam takową i nie narzekam. Znajomy mnie namawiał na to i nie żałuję. Wszystko zależy od kształtu dachu, lecz myślę, że też będziesz zadowolony. Kupowałem w Ambicie ze względu na wybór http://www.ambit.gda.pl/ |
|