Bojler, czy piecyk gazowy

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

19 lipca 2011, 10:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Które z wyżej wymienionych będzie tańsze w eksploatacji? Dodam, że dla rodziny 4 osobowej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2011, 12:21

Ja osobiście mam złe wspomnienia z piecykiem.... Czeka się jak zacznie cykać zanim podgrzeje tą wodę też trochę czasu, wody, gazu poleci....
A w bojlerze woda ciągle utrzymuje stałą oczekiwana temperaturę i tyle ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2011, 13:56

Nie bierz pod uwagę kosztów, tylko bezpieczeństwo mieszkańców! Ja nie polecałbym piecyka gazowego, teraz tyle się słyszy, o wypadkach różnego typu. Do Twojej ilości osób w rodzinie spokojnie wystarczy bojler :) Przecież pojemność możesz dostosować, a my juz nie mamy rynku bojlerów na które to zagrzanie wody czekać godzinami. Teraz włączasz... chwilka i cieplutka woda

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2011, 14:21

Dokładnie po za tym piecyki są bardziej zawodne, trzeba je co jakiś czas czyścić itp.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lipca 2015, 16:46

a jaki bojler najlepiej się sprawdzi?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2015, 12:06

Polecałbym ten większy powiedzmy 150 litrowy,gdzie przy 4 osobowej rodzinie dobrze się sprawdzi. Napisz jeszcze jaki budżet posiadasz na ten cel bo to również ważna informacja.

www.Kotly-Oksana.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

2 sierpnia 2015, 22:47

http://www.biawar.com.pl/ogrzewacze-wody ma różne ogrzewacze wody, są one wydajne, innowacyjne, ja w taki ogrzewacz zainwestowałem i całkowicie mi pasuje

Zgłoś | Cytuj | Link

4 sierpnia 2015, 11:19

a nie zastanawiałeś się nad rozwiązaniem w którym cwu ogrzeważ niewielką pompą ciepła, ewentualnie panelami?

Zgłoś | Cytuj | Link

6 sierpnia 2015, 13:05

Witam Wszystkich na forum. Boiler nawet jeżeli jest nieco droższy w użytkowaniu,to moim zdaniem także bezpieczniejszy niż piecyk gazowy,który moze za jakiś czas okazać się nieszczelny,weź to pod uwagę. Jaki budżet chcesz przeznaczyć na zakup?

www.Elando.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2015, 16:40

Hm, dużo czasu już minęło od ostatniej jego odpowiedzi. Ciekawe na jakie rozwiązanie się ostatecznie zdecydował. Bojler jest droższy w użytkowaniu od piecyka gazowego, myślałem, że jest właśnie odwrotnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrzewanie w domu Liczba postów: 364 Grupa: Robimy inst... Każdy z nas marzy o odpowiednio ogrzanym domu w okresie jesienno-zimowym. Gwarancją idealnej inwestycji jest dobrze wykonany projekt ogrzewania i dobór parametr...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19464 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 86

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >