Brak stropu, wzamian płyty gipsowo-kartonowa. Czy to możliwe

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

6 października 2010, 21:08

Zgadzam sie: good 0 bad

Kupiłęm mieszkanie w 2-pietrowym bydunku, mieszkanie na 2 piętrze, powyżej poddasze, które nie jest do wykorzystania. Na osiedlu jest kilka identycznych budynków. Okazało się, że tylko w moim budynku mój sufit to nie strop tylko osadzona na stelażu płyta kartonowo-gispowa, folia, wata jako ocieplenie. Nie muszę chyba mówić, jak wyglądało ogrzewanie mieszkania zimą... Tydzien temu podczas opadu deszczu okazało się, żę wystapiło przesunięcie dachówki na dachu w zwiazku z czym cieknąca woda przedostała sie do mieszkania (wata, płyta nasiąknieta została wodą), oczywiście pokój do rementu, trzeba zrywać płyty i montować nowe. Wejscie na poddasze nieupoważnionej osoby, która poruszać się tam będzie po nie wyznaczonych "ścieżkach" skonczyc si emoże tym, że wpadnie mi do mieszkania.
Proszę o opinię w tej sprawie. 1) Dziwi mnie fakt, dlaczego tylko w jednym budynku jest tak wykonany sufit na ostatnim piętrze. 2) Czy jest to wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną? 3) Jeśli udam się do Developera czy ma obowiązek pokazać mi projket budowlany i czy w projekcie powinno być opisanie wykonanie stropu? Budynek jest jeszcze na gwarancji dlatego chce z tym coś zrobic tylko nie wiem, czy mam jakies szanse.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2010, 10:37

Szczerze mówiąc to nie wiem kto wykonuje takie sufity. Przecież tam powinien być normalny strop. Zgłoś się do developera i powiedz mu o fakcie przecieku. Osobiście kłóciłbym się o naniesienie jakichś poprawek nie tylko ze względu na możliwość występowania przecieków ale i również na bezpieczeństwo.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2010, 22:00

I tak zamierzam zrobic.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2010, 17:00

Administrator budynku jest za to odpowiedzialny. Jeżeli jest ryzyko że ktoś spadnie Ci na głowę to powinien to wyeliminować. Zresztą nie rozumiem dlaczego nie ma tam stropu.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2010, 20:54

Tak, tylko ze Administratorem budynku jest spolka powiazana z Developerem (dlaczego taka spolka, to chyba nie musze pisac) i cokolwiek wyegzekwowac od developera w trakcie trwania rekojmi jest utrudnione. Zamierzam wykonac ekspertyze, spradwzic projekt budowalny i pewnie zlozyc pozew w sadzie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy dywan sprawdzi się na płytkach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy stro... Zakup Dywanów w stylu Boho to inwestycja w unikalne i stylowe wnętrze. Taki dywan to nie tylko praktyczny dodatek, ale również element, który nadaje przestrzeni...
  • co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 451

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >