Brama automatyczna: jak odpowiednio dobrać napęd do bramy

« Powrót do artykułu: Brama automatyczna: jak odpowiednio dobrać... | « Powrót do grupy: Budowa i remont

5 września 2018, 11:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Cały mechanizm bramy razem z montażem i pomiarami przygotowała dla mnie firma www.bramex.pl która już od wielu lat działa na rynku i mogłem być spokojny o solidność instalacji.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 kwietnia 2019, 12:03

Na pewno w tej sprawie warto skontaktować się bezpośrednio z producentem bramy, często oni polecają od razu pewne rozwiązania, a dwa to kwestia samego budżetu, podaj więcej szczegółów i i wtedy chętnie pomożemy, doradzimy.

Ten post był edytowany przez Sklep-Instalgrunt dnia: 7 kwietnia 2019, 12:25
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 kwietnia 2019, 12:31

Wybierając napęd musisz zwrócić uwagę przede wszystkim na ciężar bramy. Dobre napędy robi firma BFT . Ich napędy są bezpieczne bezpieczne (jeżeli np. brama trafi na przeszkodę podczas zamyka to jej nie zmiażdży tylko przestanie się zamykać) i ciche. Nie wiem, czy szukasz napędu do bramy przesuwnej, czy skrzydłowej więc nie doradzę Ci konkretnego modelu, ale z pewnością znajdziesz coś w ich ofercie.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2019, 10:44

Instalacja segmentowej bramy garażowej ze strony firmy www.decosquare.pl na wysokim poziomie. Dobór, pomiary, transport i montaż na 5 z plusem. Mechanizm działa bez zarzutów i nie wymaga ciągłego serwisowania.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2020, 18:15

Tak naprawdę wybór siłownika powinien być dokonany przez fachowca, wtedy unikniemy kłopotów. Wszystko ma znaczenie, głównie właśnie moc napędu oraz wielkość i waga skrzydła. Osobiście u mnie sprawdzają się BFT. 3 lata. 0 serwisu, 0 problemów, ciche działanie. Takiego działania oczekuję od dobrej klasy napędu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 października 2020, 22:52

Zgadzam się. Niemniej w miarę ogarnięty człowiek na podstawie informacji z internetu, porównując specyfikację siłowników po prostu może ograniczyć wybór do kilku. BFT również polecam głównie za profesjonalnie wykonaną centralę i łatwość programowania

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2020, 14:42

Dlatego warto kupować dobre siłowniki. Moim zdaniem są 2,3 firmy godne uwagi. Każda ma jakieś zalety oczywiście. Dla mnie BFT właśnie pod kątem osbługi klienta jest najlepszym wyjściem. Zwrócę tu uwagę na to, że o ile dobrze pamiętam to serwis może wykonać diagnostykę napędu zdalnie, więc fizycznie nie muszą go rozkręcać, rozkładać i tak dalej

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2020, 13:19

Użytkownik Gość: MirosławPek napisał: Dlatego warto kupować dobre siłowniki. Moim zdaniem są
2,3 firmy godne uwagi. Każda ma jakieś zalety oczywiście.
Dla mnie BFT właśnie pod kątem osbługi klienta jest
najlepszym wyjściem. Zwrócę tu uwagę na to, że o ile
dobrze pamiętam to serwis może wykonać diagnostykę
napędu zdalnie, więc fizycznie nie muszą go rozkręcać,
rozkładać i tak dalej

Też o tym słyszałem. Miałeś okazje z tego korzystać?
Ja wybrałem BFT głównie ze względu na funkcje praktyczne - zmienny moment obrotowy i synchronizację ze smartfonem :) Chociaż pozytywne opinie na temat obsługi klienta też upewniły mnie w tym, że podejmuję dobrą decyzję.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2021, 19:25

A z oferty BFT do bramy dwuskrzydłowej lepiej zdecydować się na model Phobos czy Kustos?

Zgłoś | Cytuj | Link

6 października 2022, 20:57

Warto postawić po prostu na znanego producenta automatyki do bram. My mamy siłowniki BFT i do bramy garażowej i wjazdowej. Działają bez zarzutu. Sprawnie, bezawaryjnie, bramy otwierają się płynnie i dość szybko - a przecież o to przede wszystkim chodzi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 428

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >