Budowa domu-koszty

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

25 lutego 2016, 13:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Chyba trzeba liczyć około 300 tysięcy na budowę domu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 marca 2016, 07:43

Trzeba liczyć też koszty dodatkowe, wiadomo. Dochodzą jeszcze koszty sprzątania działki, robót ziemnych, materiałów. Sporo tego jest. Trzeba liczyć się z tymi dodatkowymi kosztami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 marca 2016, 08:14

Nie zapominajmy o zatrudnieniu kierownika budowy, który będzie nadzorowa postępy pracy. To tez jest bardzo wazna i odpowiedzialna funkcja.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2016, 09:14

No i koszty instalacji grzewczej. U nas montażem instalacji gazowej zajmowała się firma Gal-Gaz. Teraz zajmuje się konserwacją i dostawą LPG. Bardzo cenimy sobie z żoną tę kompleksową usługę.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2016, 10:07

Warto szukać firm, które zajmuj się wieloma działaniami budowlanymi. Ja kruszywo kupowałem od http://kruszywaelblag.pl/, transport miałem załatwiony, więc nie musiałem się już o to martwić.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 marca 2016, 10:48

Warto też wynająć doswiadczoną ekipę do prac ziemnych, która będzie miała odpowiednie sprzęty, zeby szybko wykopać fundamenty, zasypać rury, itd.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2016, 11:31

zgadzam się, ze dostawca kruszywa jest bardzo wazny. Ja zdecydowałem się na podjęcie współpracy z firmą http://www.phu-leszczynski.pl/ i bardzo dobrze ja wspominam. Przede wszystkim dlatego, ze nie ograniczałem się tylko do ziemi lub żwiru, ale też zamawiałem kamienie, grys i kostkę granitową. Wszystko za jednym razem.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 marca 2016, 07:26

Ja jestem zdania, ze nie ma co oszczędzać na materiałach, w końcu to jest dom, w którym mamy zamiar mieszkać do końca życia. Więc materiały powinny być najwyzszej jakości. Wtedy trzeba to uwzględnić również w wysokości kredytu, który planujemy wziać. Teraz bez doradcy finansowego jest to raczej trudne, a wkład własny z roku na rok rośnie...

Zgłoś | Cytuj | Link

3 marca 2016, 08:14

Ja nie miałem nigdy tyle cierpliwości. Wolałem kupić sobie mieszkanie od dewelopera . Dużo szybciej, dużo mniej zachodu, można się było od razu wprowadizć.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2016, 10:02

Jeżeli chodzi o koszty budowy domu, to zazwyczaj wychodzi więcej niż się zaplanowało :) Zawsze pojawią się nieprzewidziane wydatki, albo stwierdzi się, że buduje się na całe życie, więc kupi się coś lepszego niż początkowo zakładało :)

-------
www.geooptima.com

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 246

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >