Budowa domu-koszty

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

26 kwietnia 2016, 11:46

Zgadzam sie: good 0 bad

Zgadzam się w pełni z opinią, że dobra ekipa do prac ziemnych to podstawa i dobry początek, świetnych fachowców mają w euro-standard, widać, że wiedzą co robią i prężnie działają a nie tylko patrzą jakby tu nie robić żeby im dłużej zajęło

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 czerwca 2016, 14:24

niewykluczone, że podczas budowy domu pozostaną Wam jakieś materiały, które będzie można oddać na skup http://sur-wtor.eu/oferta.html Zamiast je wyrzucać to właśnie sprzedajcie i przynajmniej kwota zakupu się wam trochę zwróci

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2016, 11:18

u mnie jakoś ekipa sprawnie działała i nie było potrzeby sprzedawania resztek bo i wszystko poszło ale za to z tymi pracami ziemnymi były cuda bo pierwsza ekipa nas wystawiła i dopiero euro-standard znalezione tu właśnie na forum okazało się ok

Zgłoś | Cytuj | Link

22 sierpnia 2016, 07:50

Jakie rozwiązanie jest waszym zdaniem najlepsze jeśli chodzi o pokrycie dachu? Zobaczcie to - http://www.budmat.pl/index.php/blachodachowki
Blachodachówka? Biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości? Trwałości?

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2019, 14:30

Przygotowanie terenu pod budowę wcale nie musi kosztować majątku. Najważniejsze, żebyś wiedział, do kogo zgłosić się w tej kwestii. Mój wybór, dla przykładu padł na EL-KOP http://el-kop.pl/ Na pracach ziemnych znają się jak nikt!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 sierpnia 2019, 14:03

Wyżej wspomniany tynk i rozwiązania Foveo-Tech są bardzo dobre. Praktyczne wyjście jak nie chcemy mieć problemów na elewacji, glonów, wykwitów i tak dalej. Lepiej wydać trochę więcej i mieć na ścianach rozwiązania po prostu skuteczne

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2019, 06:37

Koszty budowy domu to temat rzeka i właściwie każdy inwestor ma na ten temat własne przemyślenia i doświadczenia. Ja uważam, że najtaniej jest murować się z materiałów wysokiej jakości. Zasada jest prosta - im więcej oszczędzisz na materiale, tym bardziej Cię skasują budowlańcy :) To się sprawdza nawet przy tak - teoretycznie - prostych tematach jak materiał konstrukcyjny. Sam tego zresztą doświadczyłem. Oryginalne pustaki Porotherm mają bardzo dobrą klasę odchyłów materiałowych. To oznacza, że pustaki mają jednolity wymiar. Konkurencja - nie ma. Tam jak sobie założysz, że na linię wyjdzie Ci np. 20 pustaków, to równie dobrze może wyjść np. 22 :D Różnice na długości mogą być nawet rzędu 3-4 cm. W Porothermie myślę, że jest to max 1 cm. W efekcie jest dużo mniej cięcia pustaków i sztukowania ich ze sobą.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 stycznia 2020, 11:25

Racja. Ogrzewanie klimatyzacją jest wydajne i coraz bardziej popularne. Tym, bardziej że prąd można mieć z paneli z działki. Tu polecam firmę Klimamika z Warszawy. Specjaliści od klimatyzacji

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2020, 22:27

Właśnie jeżeli chodzi o elewację to warto po prostu nie kupować najtańszych materiałów, bo to potem odbija się na jakości fasady. Lepiej dopłacić i zainwestować właśnie w jeden dobry system, np. Foveo Tech. Będzie bardzo dobra jakość fasady na domu

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2020, 09:37

U nas firma Espiro Property kupowała materiał, myślę, że to jest bardzo dobry układ, po pierwsze jest to duża wygoda, po drugie profesjonaliści wiedzą, jaki materiał najlepiej zakupić, a po trzecie jest to oszczędność, firma ma niższy VAT na zakup materiałów budowlawnych.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 284

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >