Budowa pensjonatu/sali weselnej

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

24 marca 2007, 14:48

Zgadzam sie: good 0 bad

Drodzy Forumowicze,

Nosze sie z zamiarem budowy sali weselnej.Swoj wlasny domek wybudowalem 5 lat temu wiec nie jestem na biezaco
z trendami w budownictwie :cry: .Mam ogromna prosbe do Was o doradzenie mi z jakich materialow najtaniej postawic taki obiekt(okolo 500m2).Ogolne wyobrazenie mam takie by budynek byl prosty w formie bez zbednych udziwnien ale z klasa :) .Bylbym bardzo wdzieczny za wszelka pomoc i rade.

Pozdrawiam!Adam :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 marca 2007, 19:25

A gzdie zamierzasz budować ten pensjonat w Polsce czy w UK.
Nie wiem czy zależy Ci na krótkim czasie budowy. Może zapoznaj się z sytemem elementów wielkogabarytowych z keramzytu o nazwie PRAEFA. Na pewno jest to alternatywne rozwiązanie do budownictawa tradycyjnego murowanego.
Ja już zadałem na tym forum pytanie jak ten sytem sprawdza się w użytkowaniu i czekam na odpowiedzi.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 marca 2007, 23:25

Uprzejmie dziekuje Ci za odpowiedz.Pobieznie zapoznalem sie z systemem i jest on interesujacy wzgledem prostoty procesu i szybkosci realizacji.Jest jednak dosc drogi.M2 stanu surowego w tej technologii to koszt rzedu 500PLN.Wydaje mi sie to cena dosc wysoka zwazywszy na fakt ze w gestii inwestora pozostaje wylanie posadzek.Pensjonat chce stawiac w Polsce,w okolicach Olsztyna(warm-maz).Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz.adam

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2007, 23:46

To widocznie pozostanie Ci budownictwo tradycyjne murowane. Lecz podejrzewam że takie rozwiązanie będzie dłuższe w czasie. A mówi się czas to pieniądz. Więc od Ciebie zależy co bardziej będzie Ci się kalkulować.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

19 kwietnia 2011, 15:15

Chciałabym odnowić wątek. Planuję otworzyć własny pensjonat, różniący się jednak od standardowych w moim rejonie zamieszkania. Stawiam jednocześnie na jakość i estetykę wykończenia, zależy mi także na energooszczędnym rozwiązaniu. Osobno kompleks kuchenny. Znalazłam projekt, który spełnia moje oczekiwania.

Chcę poznać opinie Forumowiczów, co myślicie?
Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam

projekty.lipinscy.pl/Pensjonat_Buk/#

Ten post był edytowany przez vanilla dnia: 19 kwietnia 2011, 15:19
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 kwietnia 2011, 21:20

No cóż wracając do Praefy to jest to firma niestety ale naciągaczy i żerująca na, przepraszam za wyrażenie, "naiwnych".

Jeśli ma być szybko, bezproblemowo, energooszczędność też można podciągnąć bo materiał jest bardzo ciepły to polecam bk, czyli beton komórkowy. Na czele producentów w Polsce z Solbetem. Niby powiecie Ytong, ale Solbet jest przynajmniej polski i chyba (głowy nie dam) mają większe bloczki.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2011, 18:37

to jak z tą salą, ktoś w dalszym ciągu zainteresowany czy umarło??

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2011, 11:09

a'propos tego pensjonatu projekt BUK, to robi wrażenie. Osobiście liczy się dla mnie możliwość wejścia bezpośrednio z zewnątrz. Duże okna bardzo fajnie rozświetlają wnętrze. Powodzenia w budowie!

Zgłoś | Cytuj | Link

19 maja 2011, 14:41

dziękuję! przede wszystkim to energooszczędny projekt

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2011, 22:57

i na co padło?

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 306

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >