Składniki:
400 g mięsa mielonego
bułki do burgerów
1 średnią cebulę
1 skórka z cytryny - starta skórka
1 łyżka papryki ostrej
1 łyżeczka oregano
oliwa z oliwek - do wysmarowania grilla
400 g sera żółtego - w plasterkach
sól
pieprz
sposób
przygotowania:
Cebulę obierać i drobno posiekać. Wymieszać ją z
mięsem mielonym, wszystkimi przyprawami oraz skórką
cytrynową. Dokładnie wyrobić masę i uformować z niej
okrągłe - rozpłaszczone kotleciki. Wstawić je do
lodówki na około godzinki.
Grill wysmaruj oliwą. Wyjmij kotleciki (burgery) z lodówki
i smaż je na grillu. Pod koniec smażenia każdego burgera,
połóż na nim plaster żółtego sera. Bułki przetnij na
pół i włóż do nich upieczone burgery z serem. Do
hamburgera można dołożyć warzywa według upodobań.
offline HubaBuba inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline NoNameUser inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Logun fachowiec
|
Kiedyś miałem okazję przetestować podobny przepis i efekt naprawdę mnie pozytywnie zaskoczył. To było wyjątkowe doświadczenie kulinarne, które pozostawiło mi miłe wspomnienia smakowe. Goście również mówili, że pycha. Bez wątpienia, do takich burgerów idealnie nadają się pochmielone napoje bezalkoholowe https://naszatlocznia.pl/k/pochmielone/. Od momentu, kiedy pierwszy raz spróbowałem połączyć te dwa elementy, nie mogłem przestać się zachwycać tym, jak doskonale się uzupełniają. |
|