Cegiełka z gipsu budowalanego

« Powrót do grupy: Produkcja imitacji kamienia i cegiełek z gipsu

3 września 2017, 08:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Zacząłem interesować się odlewami z gipsu budowlanego w formach poliuretanowych. Używam do tego gipsu budowalnego (nie przeszkadza mi że szybko wiąże) firymy 'Dolina Nidy'. Ale zastanawiam się czy nie lepszy był by może firmy Knauf. Problem mam taki że nie mogę Sb wymyśleć sposoby na ich suszenie, bo po 10 min odlewy nadają się do wyciągnięcia (bez jakich kolwiek problemów) ale one dalej schnąć muszą najlepiej w pozycji 'stojącej' ale pozostają lekko szare. Czy jest ktoś w stanie mi poradzić jak dokładnie suszyć i jak długo?
Próbowałem farbić je pigmentem wlewając go do wody, kolor wyszedł ale nie taki jak bym chciał, woda była krwisto czerwona ale cegiełka wyszła lekko czerwona. Czy to normalne że kolor blednie po dodaniu gipsu budowlanego firmy DN? Czy coś jakieś lepsze i nie droższe sposoby do farbowania?
Mogę pokazać zdjcia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Aby dodać post, należy się zalogować.

Ostatnio na forum

• Doświadczenie - work Liczba postów: 2 Grupa: Praca Wymagania związane z miejscem pracy zmieniają się – nie ma co do tego wątpliwości. Niezależnie od tego, czy dotyczy to pracy zdalnej i hybrydowej, elastycznych....
  • Praca Norwegia - Monter podłóg linoleum/gumolit/PC... Liczba postów: 1 Grupa: Praca Firma ADECCO NORGE AS prowadzi rekrutację na stanowisko MONTERA PODŁÓG. Praca przy układaniu podłóg w obiektach mieszkalnych i budynkach użyteczności publiczne...
  • Inwestycja w mieszkanie na wynajem Liczba postów: 19 Grupa: Inwestowani... Warto pomyśleć nad inwestycją za granicą, ponieważ przynosi ona wiele korzyści, takich jak dywersyfikacja portfela i dostęp do nowych rynków. Inwestycje w nieru...
  • Przykładowe aranżacje łazienki Liczba postów: 23 Grupa: Łazienki -... Wybór słuchawki prysznicowej to kluczowy element urządzania łazienki, który znacząco wpływa na komfort codziennego użytkowania - https://oltens.com/pl/blog/szcz...
  • gotowanie Liczba postów: 10 Grupa: Zapytanie.p... Masło ghee jest doskonałym tłuszczem do pieczenia oraz duszenia. Dzięki swojej stabilności w wysokich temperaturach, nadaje wypiekom kruchą strukturę i maślany....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 412

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >