Gość: Karola praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Zibi praktykant |
Koniecznie trzeba pobrac kaucję i określić wysokośc kaucji. Nie powinna być mniejsza niż niż wysokośc jednomiesięcznego czynszu. Warto wziąść namiar na miejsce pracy lub Uczelnii (student). Warto zapisać ile osób będzie mieszkało w wynajętym lokum. Koniecznie trzeba wziąść protokół zdawczo-odbiorczy :( ze stanem licznika i wyposażenia mieszkania. Telefon i internet przepisać umowę na najemcę. Opłaty radzę samemu płacić po otrzymaniu od najemcy gotówki do rączki. raz w miesiącu można zrobić nalot na mieszkanie - niby po pieniądze a sprawdzi sie stan mieszkania. 8) Wyczerpująco? |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Karola praktykant |
|
| |
Gość: Anulka praktykant |
|
| |
Gość: milok praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Agent Nieruchomości doświadczony
|
Odpowiedzmy sobie na pytanie, czy przy obecnych cenach
mieszkań i kosztów wynajmu, mając perspektywę kilku, czy
kilkunastoletniego zamieszkania w danym mieście opłaca
się wynajmować, czy może jednak kupić mieszkanie?
Szczegóły takiej kalkulacji poniżej
www.taniej-kupic.pl |
| |
Gość: Tonir praktykant |
|
| |
Gość: Jakuba praktykant |
Jak nie wiesz jak zając się kwestią wynajmu mieszkania to proponuję udać się do biura nieruchomości. Tam odpowiedzą Ci na wszelkie pytania, będziesz wiedziała na co zwracać uwagę, pokażą różne oferty. Nie wiem o jakiej okolicy dokładnie myślisz, ale jeśli szukasz czegość w województwie opolskim to zdecydowanie nyskienieruchomosci.pl. Zwłaszcza jeśli szukasz czegoś dobrego i na dłużej :) |
| |
offline dominikgala9 inżynier
|
Kiedy wynajmowałem mieszkanie, to znalazłem stronę do ogłoszeń o mieszkaniach do wynajęcia w Warszawie https://tabelaofert.pl/mieszkania-na-sprzedaz /warszawa i tam jest też spora część o tym, jakie przepisy obowiązują. |
| |
offline Mysza doświadczony
|
Ale to chcesz wynająć w sensie dla siebie, czy masz lokum, które chcesz wynająć komuś? Bo nie zrozumiałam :) Jeśli się na tym nie znasz, na pewno warto sporządzić dokładną umowę, posiadać dane osoby wynajmującej, pobrać kaucję. Jeśli nie chcesz poznawać wszystkich szczegółów, możesz skorzystać z oferty firmy, zajmującej się podnajmem - wtedy zarobisz nieco mniej, ale za to zyskasz dużo luzu i spokoju. Taką firmą jest na przykład biuro http://www.maxon.pl/. Na ich stronie jest poradnik wynajmu krok po kroku. Biuro zajmie się marketingiem nieruchomości, zadba o profesjonalną umowę (unikniesz sytuacji, która może wystąpić, gdy wynajmiesz samodzielnie - na przykład nieuczciwi najemcy). |
|
Chce wynająć mieszkanie - co powinnam wiedzieć
«
Powrót do grupy: Rynek wtórny - kupno-sprzedaż, najem
Ostatnio na forum
- Kupno mieszkania Liczba postów: 70 Grupa: Rynek wtórn... Obecnie to chyba jeżeli już się ktoś chce decydować na zakup to tylko z rynku wtórnego.
- Mieszkanie z rynku wtórnego - czy to dobry wybór? Liczba postów: 778 Grupa: Rynek wtórn... z rak do rak jak pisaliście to nie wiem czy zawsze dobre rozweiązanie - nie każdy lubi takie z rynku wtornego ____________________ https:// www.katalus.pl/rak-...
- Magazyn na Studio Tańca? Liczba postów: 5 Grupa: Rynek wtórn... Właściwe zarządzanie infrastrukturą magazynową wymaga regularnych przeglądów regałów, aby zapewnić ich bezpieczeństwo i efektywność. Specjaliści, którzy wykonuj...
- Mieszkanie w Piasecznie (koło Warszawy) na sprzeda... Liczba postów: 5 Grupa: Rynek wtórn... Cześć! Planujesz przeprowadzkę do Gdańska i zastanawiasz się, gdzie znaleźć odpowiednie mieszkanie? Według mnie, warto rzucić okiem na ofertę Activa. Ostatnio p...
- Sprzedaż mieszkania w Warszawie Liczba postów: 24 Grupa: Rynek wtórn... Jeśli masz problem prawny związany z nieruchomością i chcesz ją sprzedać, to sprawdź może w sieci temat skup nieruchomości z problemami. Myślę, że znajdziesz ki...