Chińskie materiały

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

30 stycznia 2009, 11:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Co sądzicie o coraz powszechniejszych na naszym rynku chińskich materiałach budowlanych????
Chodzi mi konkretnie o okucia np. rotule, spidery, pochwyty, samozamykacze itd; ostatnio na BUDMIE mozna było zauważyć chińskich producentów i tak zastanawiam sie czy sprawdzą się na dłuższą metę.....
może ktoś zna jakis polskich dystrybutorów chińskich okuć

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 stycznia 2009, 20:55

z chinszczyzna ciezko trafic ... chociaz ci co sa na targach moga byc solidniejsi od zwyklych skosnookich podbijajacych europe bublem ... ich materialy tez beda tanie ze wzgledu na niski koszt robocizny ( miska ryzu na dzien) :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 kwietnia 2009, 00:40

nie kupuj chińszczyzny to syf jakich mało pracuję w drzwiach i wiem coś o tym.
Chińskie wkładki GMB po kilku misiącach zacinają się i treba je rozwiercać a jeśli się nie pozacinają to zapadki wyrabiają się na tyle ze jednym kluczem można otworzyć kilka drzwi (masakra poprostu). Albo ch drzwi "antywłamaniowe" za 600 zł jest to tak słabe że nawet nie potrzebowałbym narzędi zeby je wywarzyć nawet nie maja ramiaka tylko są puste w środku w necie na patrz.pl był filmik jak ~13 letnia dziwczuynka wycina w nich otwór otwieraczem do konserw. Jeśli naprawdę chcesz coś kupić, kup coś porządnego Porta ma dobre i nie drogie drzwi a jeśli chodzi o okucia to sprzedaje AXA i Wilka bardzo dobre i niedrogie firmy z samozamykaczy najlepiej geze, a odboje tanie i dobrej jakości importuje VDS.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2009, 16:10

Popieram. Jak praktycznie większość materiałów chińskich to jedna wielka pomyłka.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2009, 16:55

Witam,
Teraz to praktycznie cały rynek budowlany zalewa tania i chłamowata chińszczyzna i trzeba się dobrze naszukać, żeby na nią NIE trafić,
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 kwietnia 2009, 23:24

no nie do końca się z tym zgodże pamiętam jak próbowali otworzyć pawilon na Baretyckiej w Warszawie zwinęłi sie po 3-ech mieiśach nikt nic u nich nie kupił a tandetę od dobrego towaru nie jest tak trudno odróznić wystarczy porównać fizycznie czyli kupować w sklepach "pomacać" obejrzeć a nie 1/3 czy nawet połowę ceny w dół w internecie bo to niby to samo, podstawowe kryterium cena ona nie bierze się z kosmosu, a jeśli mamy problem to można skorzystać z rady znajomego zawsze ktoś z branży się znajdzie a jak nie to są stronki takie jak ta.

pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2009, 11:25

Popieram kolegę wyżej, z tym że ja kupuję w firmie MLINE w Krakowie. Solidna firma i potrafią załatwić nawet najbardziej nietypowe zamówienie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 338 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 521 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 366

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >