- 250 g mąki
- 125 g masła
- 50 g cukru
- Cukier wanilinowy
- 4 jaja
- otarta skórka z cytryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 I śmietany lub mleka
- szczypta soli
- olej
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj sól i
mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodawaj po
jednym jajku, ucieraj
ręcznie lub mikserem do uzyskania gęstej, puszystej masy.
Do dość gęstego ciasta dodaj utartą skórkę z cytryny
oraz śmietanę lub mleko. Starannie wymieszaj. Na środek
rozgrzanej gofrownicy wylej 2 łyżki wazowe
ciasta. Każdy wafel piecz około 4 minut.
Smacznego :)
offline ![]() Buła majster
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() justyna85 fachowiec
![]() ![]() ![]() |
Ja trochę inaczej robię gofry ... mianowicie: |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() emax kierownik
![]() |
|
| |
![]() Gość: adsds praktykant |
|
| |
![]() Gość: reno praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
![]() Gość: milenaa praktykant |
O, to fajnie! A ja już kolejny raz będę robiła ciasto Biały Puch z tego przepisu https://www.przepisy.pl/przepis/bialy-puch , poprzednio wyszło mi rewelacyjnie, akurat było u mnie parę osób i zajadali się tym ciastem |
|