Gość: Michal praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Janek praktykant |
Każdy sie chyba zgodzi, ze oba materiały maja swoje zelety
i wady. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Michał praktykant |
|
| |
Gość praktykant |
|
| |
Gość: BDB praktykant |
Wybór materiału na ściany zewnętrzne (i nie tylko)
należy do projektanta. Może on wskazać rozwiązania
alternatywne. Nie zawsze może tego dokonać inwestor,
bowiem są materiały o podobnych charakterystykach
termicznych, ale zupełnie różnych wymaganiach
technicznych - przykładowo bloczki z betonu komórkowego
(np. Ytong) i keramzytobetonowe. Mają zupełnie inne
wymagania montażu oraz obciążeń w nadprożach, itp.
Zastąpić Ytong Porothermem jest możliwe bez większych
problemów, ale ... |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Adas praktykant |
|
| |
offline moris praktykant
|
masz rację BDB jest duża różnica co lejesz do baku ale o tym decydyje producent auta a w przpadku budowy masz projekt, w którym projektant podaje jakie możesz zastosować materiały a w przypadku wątpliwości zawsze można sie nim skontaktować i poprosić o poradę, chyba że miejsce gdzie budujesz jest bardzo specyficzne ze wzglądu na warunki atmosferyczne lub inne. |
| |
Gość: fias praktykant |
|
| |
offline Minetaur praktykant
|
No tak, gorsze pod wzgledem parametrow technicznych być
nie może, bo, prosto mowiac, niebo zawali nam sie na glowe
:) |
| |
Gość: Marek Raster praktykant |
Radzę wejdź na ten portal BDB i dostaniesz odpowiedź na każde pytanie. Ja już jestem użytkownikiem od dwóch miesięcy i wtedy rozpocząłem budowę. Teraz niebiosom błogosławię że poczytałem o tym portalu. Ile już problemów mi rozwiązali. Same plusy a opłaty symboliczne. |
|
Co lepsze? Porotherm czy Ytong?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 338 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 521 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...