Co lepsze? Porotherm czy Ytong?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3

14 stycznia 2010, 23:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Mój projektant oparł swój projekt na Ytongu ale ja zastanawiałem się jeszcze nad innymi materiałami. Możecie mi coś polecić. Mieszkam w specyficznym nadmorskim mikroklimacie w okolicach Kołobrzegu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 marca 2010, 12:51

Użytkownik Drako napisał: A ja polecam zapoznanie się z artykułem, z kórego wynika, że białe (Ytong) ma przewagę nad ceramiką
http://www.media.xella.pl/pr/123134/czerwona- i-biala-sciana-jednowarstwowa

Chciałam zauważyć, że cytowany przez kolegę art. co wybrać porotherm czy ytong jest mało miarodajny zważywszy na fakt, że autorem jest firma XELLA Polska Sp. z o.o. która oferuje produkty marki YTONG, YTONG MULTIPOR, YTONG ENERGO i SILKA, stosowane w budownictwie mieszkaniowym. Nic więc dziwnego, że poleca ytong a nie porotherm.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 marca 2010, 14:44

Przestańcie gadać o tym, że nie można zmieniać samemu bo to jest oczywiste i na pewno on o tym wie.

Wydaje mi się, że koledze chodzi o to jak to jest z użytkowaniem. Np. jak to jest w domu z danego materiału latem, a jak zimą. Wiadomo, że każdy chciałby, żeby zimą ściany nagrzewały się i długo trzymały temperaturę, a latem w pomieszczeniach było chłodno. Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem jest Porotherm. No chyba, że chce się samemu budować to tylko Ytong.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 marca 2010, 11:58

Jestem posiadaczem domku z Ytong'u. Material moze troche lepszy jakosciowo ale nie na tyle zeby placic za niego taka kase. Sa obecenie gazobetony ktore sa tansze i moze nawet lepsze. Wlasnie minela ostra zima i wiem ile warty jest "reklamowany" YTONG. Mam kilku kolegow ktorzy budowali z Ytongu i kilku którzy poszli w stara metode 24 cm + styropian. Niestesty wygrali ci ze styropianem. Ytong jest bardzo dobry tak do -5C tej zimy bylo czesto kolo -20C i w domu nie dalo sie nagrzac do wiecej niz 22C. Chwila bez ogrzewania i zimno. Koszty ogrzewania gazem ziemnym 140m2 to uwaga 1600zl!!! Koledzy placicili po 800-900zl !!!! Mialem juz pomysly aby sprzedac ten dom ale spróbuje go jeszcze ocieplic tylko po co kupowalem Ytong 40 cm ???

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2011, 15:55

YTONG chyba przydatny będzie:) na nadmorskie klimaty Bukuarzan. Wydaje mi się że produkty budowlane ytong są solidne i jest to nowoczesna technologia. Czytałem trochę, ale ja wykazuje niepoprawne zaufanie do szwedzkich produktów w ogóle, więc nie wiem czy będę przydatnym glosem w dyskusji..

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Fotowoltaika Liczba postów: 165 Grupa: Technologie... Użytkownik charlotte160 napisał: Pompa ciepła o dobry wybór. Pozwala na ogrzanie domu niskim kosztem, jest energooszczędna i ekonomiczna. Na rynku jest wiele fi...
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 576 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 373 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 139

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >