Co na dach?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

28 lutego 2017, 22:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Piękne dachówki ma wielu producentów - jak np. Nelskamp albo Koramic. Actua 10 to jest moim zdaniem najładniejsza dachówka obecnie na rynku...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 marca 2017, 19:13

Mi się podobają dachówki kompozytowe - http://www.tileco.pl, w dodatku nie są tak ciężkie jak dachówki ceramiczne czy betonowe, co pozwala zaoszczędzić na konstrukcji dachu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 marca 2017, 15:48

Z dachówek płaskich masz tańszy mode dachówki betonowej Teviva Cisra, do tego Tegalit Protegon oraz chyba najbardziej cenioną już dachówkę ceramiczną Turmalin.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2017, 15:34

Dokładnie tak Tomek, ja na prawdę podziwiam zawsze jak widzę dachówkę płaską Turmalin na dachu w glazurze dla mnie już chyba ie ma nic piękniejszego z pokryć dachowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2017, 20:39

http://fibrobeton.org/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 kwietnia 2017, 12:30

Czy blacha trapezowa będzie dobrym rozwiązaniem na dach dwuspadowy o niskim kącie nachylenia? Na taka informację natknęłam sie w jakimś artykule. Próbuje wybrać pokrycie dachowe i skłaniam się właśnie ku tej opcji.

Ten post był edytowany przez josephinex dnia: 25 kwietnia 2017, 12:31
Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2017, 12:58

A rozważałeś wybór dachówki? Przede wszystkim masz tam pewność, że pokrycie będzie do końca życia. Teraz weszła jeszcze nowa opcja w Braas jaką jest Gwarancja Systemowa. Gdy wybierzesz dachówkę i wszystkie akcesoria Braas a dach będzie wykonany przez certyfikowanego dekarza to otrzymasz 15 lat gwarancji na te elementy i zrobią Ci naprawę zupełnie za darmo.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 maja 2017, 14:05

Ja mam na dachu dachówkę ceramiczną. Naprawdę fajnie się sprawdza. Też miałem dobrą firmę http://doboszdachychorzow.pl/ która je układała. Mogę polecić tego wykonawcę po prostu za solidną robotę.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 maja 2017, 17:00

No ale tutaj jednak zyskujesz mega duży dodatek jakim jest właśnie gwarancja systemowa i to na 15 lat. Dzięki temu masz pewność, że w Braas nie ma przypadku zarówno w ich materiałach jak i dekarzach.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 maja 2017, 10:57

Każdy dobry i znany producent udziela gwarancji, więc akurat o to można być spokojnym. Polecam wybrać dobrą firmę jaki zdecydować się na profesjonalny, fachowy montaż, od którego przecież bardzo wiele zależy. To istotna kwestia.

www.DachyZulawy.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 232

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >