Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
Gość: mietek128 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
offline ottenjeden fachowiec
|
No tak, chociażby nie mogłem znaleźć w tych cementowych tegalitu protegon co mnie zdziwiło bo to chyba dość popularny produkt w betonowych dachówkach tego producenta. Jest również tak samo jak Ty zdziwiony brakiem ceramicznych, które są przecież bardziej wytrzymałe niż cementowe. |
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
Kupno nabliżej peoducenta jest najlepsze, ponieważ im więcej pośredników tym większy jest wydatek. Nie zapominając równiez o łatwości przy ewentualnej gwarancji. Dlatego to, że Braas ma aż tak dobrze rozłozoną i zbudowaną siatkę swoich dystrybutorów tylko świadczy o ich dobrym i rozważnym postępowaniu z klientami. |
| |
offline Emilek43 fachowiec
|
|
| |
Gość: szopen praktykant |
Rubin nam się nie spodobał, bo miał dziwną powłokę (był taki jakby lekko lepki), a przy tym trochę zbyt "geometrycznie" się prezentował na dachu. Zdecydowaliśmy się na podobne rozwiązanie, z podobną powłoką (tyle że już zdecydowanie bardziej śliską) - dachówki Alegra 9. Cenowo było to nawet lepsze rozwiązanie, bo monier się strasznie ceni... Nie wiadomo w sumie czemu, bo jak się poczyta opinie ludzi na forach to bywaja dość skrajne |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
"Zbyt geometrycznie prezentował się na dachu" O co dokładnie chodzi, bo to chyba dobrze gdy wszystko jest idealnie dopasowane w jedną spójną całość. Powłoka odznaczającą się największym połyskiem jest glazura Topline, która wykorzystywana jest w Braas. A mógłbym dowiedzieć się na ile została wyceniona twoja dachówka, bo bez rozpoznania takie zarzuty są nieproduktywne i mijają się z celem, jezeli nie wiesz o czym piszesz. Co do opini to akurat Braas jest jedną z marek najbardziej cenionych przez klienta, nawet na forum murator wśród rankingu dachówek jest marką najczęsciej wybieraną. Nie jest to raczej przypadek. |
| |
offline Andrzej1456 majster
|
A co sądzicie o czymś takim jak blacha trapezowa? Widziałem ją na wielu domach. Wygląda dość nowocześnie. Oczywiście na takich modernistycznych domach, bardziej kanciastych. Mam na myśli takie blachy trapezowe jak tu http://www.bratex.pl/trapez/trapez/ . Ładnie to wygląda. |
Ten post był edytowany przez Andrzej1456 dnia: 30 grudnia 2015, 08:09 | |
|
Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸