Co na okna - ochrona przed gorącem

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

31 sierpnia 2015, 17:22

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy to prawda, że markizy zewnętrzne oprócz tego, że dają cień mogą chronić dom przed upałem. Spotkałem się z takim zapewnieniem przeglądając ofertę Fakro, a konkretnie właśnie takie markizy. Szukam rozwiązania problemu 27 stopniowego nieraz ciepła w domu i trafiłem na coś takiego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 sierpnia 2015, 19:51

no markizy dają dużą ulgę w gorące dni, więc warto przemyśleć takie rozwiązanie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 września 2015, 12:32

na forum poruszaliśmy już kilka podobnych tematów odnośnie ochrony przed słońcem i tuta uważam,ze znakomicie sprawdzą się żaluzje w ciemnym kolorze,które będą odbijać promienie słoneczne.

www.DoOzdabiania.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2015, 20:17

Autorowi chyba chodziło o markizy zewnętrzne, bo takie Fakro produkuje. Nie chodzi tylko o cień, ale i zmniejszenie temperatury, skoro narzeka na upały. :)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2015, 10:44

To oczywiste, że skoro pojawia się cień, to od razu robi się chłodniej w pomieszczeniu. Plus jest taki, że nadal mamy dopływ światła - a nie tak jak w przypadku rolet ciemność. I tak najlepszą ochroną przed słońce są moim zdaniem okiennice - takie jak w starych drewnianych domach. Do tej pory pamiętam takie okiennice u mojej babci. Wystarczyło je zamknąć rano, a przez cały upalny dzień utrzymywał się w domu chłód. Fakt, że w drewnianym domu zazwyczaj i tak jest chłodniej latem, ale duża w tym zasług okiennic - wiadomo, że drewno nie nagrzewa się tak jak np. aluminiowe żaluzje, albo rolety zewnętrzne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 września 2015, 20:10

Ja miałem okazję zobaczyć takie cuda, które chronią przed słońcem u mojego kolegi z pracy. Ma on zamontowane rolety Velux chyba, zewnętrzne. Zatrzymują one promienie słoneczne zanim dotrą do szyby okiennej. Są zamontowane po zewnętrznej stronie okna i dzięki temu zapobiegają nadmiernemu nagrzewaniu się wnętrz. Ale mają one jeszcze zalety i to całoroczne, a więc: całkowicie zaciemniają pomieszczenie, co na weekendy jest zbawieniem:-), izolują zimą, wyciszają dudnienie deszczu i gradu no i jeszcze wyglądają na solidne, co odstrasza złodziei:-)

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2015, 16:28

Użytkownik KubaKawalec napisał: Ja miałem okazję zobaczyć takie cuda, które chronią
przed słońcem u mojego kolegi z pracy. Ma on zamontowane
rolety Velux chyba, zewnętrzne. Zatrzymują one promienie
słoneczne zanim dotrą do szyby okiennej. Są zamontowane
po zewnętrznej stronie okna i dzięki temu zapobiegają
nadmiernemu nagrzewaniu się wnętrz. Ale mają one jeszcze
zalety i to całoroczne, a więc: całkowicie zaciemniają
pomieszczenie, co na weekendy jest zbawieniem:-), izolują
zimą, wyciszają dudnienie deszczu i gradu no i jeszcze
wyglądają na solidne, co odstrasza złodziei:-)

Dokładnie taką funkcję pełnią markizy o których pisałem. U mnie nagrzewanie się pokoju stanowi problem w szczyt lata. Jak ktoś ma jeszcze świetna izolację na ścianach to w ogóle super chłodno w lato, nie trzeba żadnych wiatraków czy klimatyzacji, natomiast nawet same markizy już robią ogromną różnicę. ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2015, 16:57

Grunt to połączenie dobrej izolacji w murach, a także w oknach. Nawet okna trzyszybowe przepuszczają dość sporo ciepła. Jeśli te markizy dają sobie lepiej radę to musi być faktycznie dobre rozwiązanie, kwestia tego czy do stanu idealnego trzeba posiadać okna trzyszybowe + markizy, czy wystarczą dwie szyby i już w miarę da się schłodzić pokój.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2015, 20:30

Mnie bardzo długo żona namawiała na okiennice, ale jakoś nie moglem się przekonać. Ostatecznie zdecydowalismy się na okiennie, które wykonala nam firma http://www.e-mar.com.pl/ i powiem ze fajnei to wyszlo. Nie dość ze chroni przed sloncem naweet może lepiej niż jakieś zaluzje itp. to jeszcze dodaje klasy naszemu domkowi.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 marca 2016, 14:44

Bardzo fajne rozwiązania można znaleźć na solidnemarkizy.pl. Mają ofertę do domków jednorodzinnych jak i rozwiązania dla sklepów itp. A jeśli chodzi o problem nadmiernej temperatury w domu to na pewno markizy pomogą w tym problemie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Oświetlenie do domu Liczba postów: 81 Grupa: Ciekawe pom... Całe oświetlenie do mojego domu zamówiłem w sprawdzonym, polecanym mi sklepie internetowym z oświetleniem Luminis, gdzie znajdziecie oświetlenie do salonu i wie...
  • Meble metalowe do domu Liczba postów: 41 Grupa: Ciekawe pom... Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy Royal Factory - producent mebli biurowych , która zajmuje się projektowaniem, p...
  • Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
  • Pomysł na wakacje Liczba postów: 613 Grupa: Ciekawe pom... Odkąd mam ładną karnacje, to wybieram ciepłe kierunki. Dzięki stosowaniu melanotan https://melanotan.biz/ nie muszę martwić się o swoją bladą karnacje i cieszę....
  • Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 129 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19405 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 362

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >