Co przed dom?

« Powrót do grupy: Projektowanie ogrodu

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

4 października 2010, 11:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak można zagospodarować teren wokół domu ? Nie mam pomysłu a chciałbym dodać budynkowi charakteru i klasy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 października 2010, 13:55

Możesz zrobić sobie promenadę co będzie z pewnością ładnym elementem ozdobnym domy. Jeśli masz dużo miejsca to może warto zrobić jakąś altankę albo dobudować werandę... Jeżeli lubisz prace w ogrodnicze to dobrym pomysłem może być założenie ogrodu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 października 2010, 10:41

A ja przed domem zrobiłabym strumyczek. Bardzo mi się podoba takie rozwiązanie. W Danii maja świetne pomysły na takie rzeczy. Nawet na wąskim i małym kawałku ziemi budują jakieś wodospadziki czy właśnie strumyczki. Ślicznie to wygląda.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 października 2010, 10:25

Jeśli masz dziecko możesz mu zrobić mały plac zabaw. Wstawić parę huśtawek, zrobić jakąś piaskownicę.
Możesz również skorzystać z klasycznych rozwiązań takich jak posianie trawy i postawienie jakiejś altanki albo zrobić alejkę.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2010, 10:24

No pomysł z fontanną bardzo fajny. napewno dom dostanie kopniaka elegancji i urozmaicenia. Faktycznie, jeżeli masz dziecko to najlepszym rozwiązaniem będzie plac zabaw dzieci uwielbiają takie swoje kąciki :) Jeśli masz jakieś duże drzewo przy domu możesz także zrobić domek na drzewie i to nie tylko dla dzieci :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 października 2010, 13:43

Albo staw z pomostem, a w stawie niech pływają Karpie na święta ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 października 2010, 16:48

proponuje skalniak

Zgłoś | Cytuj | Link

27 października 2010, 21:40

Pomysły fajne, ale jak wygląda Twój dom? Jaka to architektura? Jaka działka, jakie otoczenie? Wszystko powinno do siebie pasować – i przede wszystkim podobać się Tobie. Poszukaj przykładów. Choćby w katalogach producentów kostki brukowej. Na przykład http://www.libet.pl/?pid=299&mid=230

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2012, 13:32

Zależy co lubisz i czy masz jakąś koncepcję.Ważne tez czy masz dzieci,psa(bo jesli tak to ogódek mozesz mieć przekopany codziennie;-))na pewno fajnie jest się odgrodzić od sasiadów jakąś pregolą/płotem np cos takiego sklep.andrewex.com.pl/ogrodzenia/ploty-drewniane/ryflowane/p lot-ryflowany-1800-1950-x-1800-mm-bordeaux-teak.html .Wygląda to bardzo estetycznie no i jest niedrogie.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 czerwca 2012, 16:00

Myślę, że fajnie wyglądałyby kwiaty w jakimś pojemniku z drewna. Znalazłam tutaj w internecie na szybko takie wyroby z brzozy - chodzi i o pokazanie mojej wizji :)
wyroby z brzozy

Mnie osobiście bardzo się podobają tego typu zestawienia.

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Projekt ogrodu Liczba postów: 60 Grupa: Projektowan... Zanurz się w świat piękna i harmonii, gdzie natura spotyka nowoczesność, a przestrzeń staje się miejscem wypoczynku i inspiracji. Jako specjaliści w projektowan...
  • drzewka do ogródka Liczba postów: 100 Grupa: Projektowan... Tyle jest inspiracji w necie, podpowiedzi, nawet gotowych projektów, że spokojnie i na luzie można samemu coś wymyślić i stworzyć a potem się cieszyć z własnych...
  • Problem z warzywami Liczba postów: 349 Grupa: Projektowan... Moim zdaniem, każdy ogrodnik powinien znaleźć idealny warzywnik dla swoich roślin. Dlatego polecam artykuł dostępny na https://www.drewno-betonowe.pl/warzywnik -...
  • jakie rośliny na skalniak Liczba postów: 38 Grupa: Projektowan... Praktycznie wszystko można kwiaty tak posadzić, ja bym pewnie pomieszał tulipany, róże, może jeszcze hortensje? Te kwiaty są o tyle ciekawe, że z czasem zmienia...
  • Firma ogrodnicza Liczba postów: 8 Grupa: Projektowan... Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli są tutaj osoby zainteresowane tematyką ogrodnictwa, to polecam Wam sprawdzić stron...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19598 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 262

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >