Ja polecam automatykę w domu miałem do wybory system za
ponad 200 tysięcy integrujący wszystko, każde gniazdko,
każdy włącznik, sceny świetlne i wszystko co można
sobie wymarzyć. Ze względu na okrojony budżet wybrałem
prostą automatykę czyli brama garażowa i wjazdową,
sterowanie roletami i światłem na zewnątrz, ogrzewaniem w
ograniczonym zakresie i podglądem zewnętrznej części
domu.
Wszystkim można sterować z map na iPhonie z tego co wiem
na Androidzie też i na komputerze każdym. Jak dla mnie
wystarczy.
Jak ktoś ma pieniądze to warto iść w pełną automatykę
u mnie zatrzymało się na alarmie z funkcją automatyki ale
zawsze mogę go rozbudować i przejść chyba na KNX.
Pozdrawiam
Waldemar
offline wald45 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Elenka praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline zbuntowany_anioł fachowiec
|
|
| |
offline Eizzy doświadczony
|
Mój brat tworzy takie systemy automatyki. Jest programistą. Z doświadczenia opowiadał, że najprzyjemniej projektuje mu się systemy, które mają pomagać niepełnosprawnym w poruszaniu się po domu. A jeśli coś ma podnosić komfort, a pieniążki na to są, to czemu nie... Pewne rzeczy, które kiedyś byłyby oznaką luksusu, teraz są standardem... |
| |
offline s.nowakowska majster
|
Automatyka to przyszłość, teraz ci, którzy są
sceptyczni kiedyś sami będą ją dostosowywać do swoich
domów, dobrze że dość wcześnie zaczynamy się z nią
oswajać :) |
| |
Reklamy Google | |
offline casper praktykant
|
Jeśli tylko są środki to warto skorzystać. Dokładnie tak jak powiedział ktoś wcześniej - tworzymy rzeczy, które mają ułatwiać nam życie, więc niech nam je ułatwiają. Oczywiście nie musimy zaczynać od wszystkich bajerów na raz. Warto coś przetestować w ramach naszych potrzeb i w razie porażki z tego zrezygnować. Uważam, że najlepiej przekonać się na własnej skórze, czy potrzebujemy tego konkretnego czegoś. |
| |
offline green_girl majster
|
Ja również uważam, że automatyka w domu to super rozwiązania. Pozwala zaoszczędzić czas, zapewnia bezpieczeństwo i jest bardzo komfortowe. Wyobraźcie sobie, że klimatyzacja w domu zaczyna działać, zanim wrócicie z pracy, ekspres się nagrzewa, okna zasuwają, otwiera się brama, a w radiu zaczyna lecieć ulubiona płyta a wszystko za sprawą jednego guzika w telefonie. Do takiego domu naprawdę, aż chce się wracać. :) |
Ten post był edytowany przez green_girl dnia: 18 września 2013, 09:04 | |
| |
offline majkale fachowiec
|
Moim zdaniem przy okazji budowy domu warto zadbać o automatykę., Jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Tutaj wystarczy sobie chociażby poczytać o inteligentnym domu: http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/98 ,inteligentny-dom/ . Poza tym jest to bardzo wygodne oraz oszczędne. Można na przykład zaprogramować aby system od razu po wyjściu domowników wyłączał ogrzewanie, zasuwał rolety oraz włączał system alarmowy w stan dozoru. |
Ten post był edytowany przez majkale dnia: 10 października 2013, 11:50 | |
| |
Gość: Wars praktykant |
Automatyka to dobra rzecz sam korzystam z tabletu Mistral Traveler i nie narzekam. |
| |
offline rysiek1 majster
|
Domy inteligentne powoli stają się standardem, bez automatyki w domu już nie sposób się obejść. Ta dziedzina bardzo się rozwinęła i jak ktoś już napisał nie jest to już przejaw luksusu, ale konieczności.Zamontowanie niektórych systemów chociażby monitorowanie zużycia energii elektrycznej http://dominteligentny.pl/2013/monitorowanie- zuzycia-energii-w-domu/?difrom=news powoduje również wymierne finansowe korzyści. |
|