Co sądzicie o domach szeregowych

« Powrót do grupy: Domy szeregowe

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

23 maja 2011, 09:11

Zgadzam sie: good 0 bad

No dokładnie tak jak powiedział Jan Kowalski, wygłuszenie można sobie samemu założyć, a mieszkanie w szeregowcu to na prawdę fajna rzecz i warto zastanowić się nad zamieszkaniem w takim :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 maja 2011, 15:43

Szeregówka to doskonała rzecz. Sam mieszkam z moją rodziną (żona+ 2 dzieci) od 8 lat. Funkcjonalność praktycznie jak w domu wolnostojącym (przestrzeń, garaż, ogród). Stosunkowo mały ogród to w sumie tylko zaleta. Według mnie lepiej mieć mały ogród naprawdę zadbany niż hektary zapuszczone lub wydawać kasę na ogrodnika. Przy małych dzieciach jest jeszcze jeden plus bo dziecko nie ucieknie za budynek i z salonu cały czas go widać :-).

Doskonałe parametry ekonomiczne (niskie koszty ogrzewania, mały podatek od nieruchomości, obiekt w którym da się funkcjonować bez sprzątaczki i ogrodnika) co z perspektywy emerytury jest jednak istotnym elementem.

Odnośnie akustyki. Nowoczesne domy budowane wg współczesnych przepisów muszą mieć osobne ściany pomiędzy modułami (czyli każdy sąsiad ma swoją ścianę zewnętrzną od drugiego sąsiada). Ja mam z jednej strony ścianę pojedynczą a z drugiej podwójną. Przez ta podwójną praktycznie nic nie słychać w przeciwieństwie do tej pojedynczej ale to i tak jest do zaakceptowania.
Zatem jak kupujesz nową szeregówkę z podwójnymi ścianami pomiędzy sąsiednimi modułami to z akustyką nie będziesz mieć problemu.

Jednym słowem polecam.

I jeszcze jedno. Nie warto kupować wąskich szeregówek o dużej powierzchni bo mają czasami 4 kondygnacje i będziesz tylko latał po piętrach. Optymalna jest szeregówka powyżej 6 m szerokości, 2 kondygnacyjna parter + piętro. Może być ew. 2 kondygnacje + poddasze użytkowe.

pozdr.
FD

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2011, 08:43

Bardzo fajnie napisany post powyżej, szczerze mówiąc to takiej relacji o domach szeregowych szukałem, ale nie od developerów zachwalających swoje inwestycje tylko właśnie od "użytkownika" ;) bardzo dziękuję za tą odpowiedź :)

Zgłoś | Cytuj | Link

13 czerwca 2011, 14:38

Ja nie mam nic przeciwko domom szeregowym, wręcz przeciwnie, myślę że taki domek to dobry pomysł w sytuacji kiedy posiadamy zgraną, zżytą ze sobą rodzinę, każdy blisko siebie a jednak osobno :) Fajna, naprawdę fajna sprawa

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2011, 11:31

vanilla: ciekawa alternatywa, nie powiem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 sierpnia 2011, 08:31

Hmm w sumie jesteś na swoim ale i tak masz ścisłego sąsiada.... jakoś tego nie widzę ..

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2011, 10:31

Z pewnością to bardziej komfortowe rozwiązanie niż mieszkanie w bloku, ale ma niestety również swoje minusy. Można trafić fajne szeregówki, ale to dość drogi interes...

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2011, 11:13

No wiadomo, że o wiele bardziej komfortowe. dla mnie plus tkwi w tym, że masz to swoje miejsce parkingowe, albo garaż a co najważniejsze swój ogród gdzie można zrobić sb grilla

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2011, 20:51

Cześć wszystkim! Chciałem zapytać czy w domach szeregowych mogę zamontować bez żadnego problemu =http://ecojura.kolektorysloneczne.pl]kolektory słoneczne??? Z góry dzięki za odpowiedź.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:42
Zgłoś | Cytuj | Link

14 listopada 2011, 11:23

A teraz to ciekawe pytanie zadałeś.... sam jestem ciekaw czy można tak bez problemu, bez pozwoleń żadnych czy jak to wygląda?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pompa głębinowa Liczba postów: 41 Grupa: Domy szereg... W przypadku podejrzenia, że pompa głębinowa może być spalona, kluczowe jest przeprowadzenie testu ciągłości obwodu elektrycznego. Używając multimetru, można spr...
  • Rolnictwo Liczba postów: 114 Grupa: Domy szereg... Dzięki odpowiedniemu szkoleniu można znacznie poprawić efektywność stosowania środków ochrony roślin - https://roztocze.net/pl/651_artykuly-spo nsorowane/359505_...
  • Rolety okienne, czy żaluzje? Liczba postów: 78 Grupa: Domy szereg... Ostatnio zdecydowałam się na montaż rolet zewnętrznych i muszę przyznać, że to była świetna decyzja! Rolety nie tylko poprawiły wygląd mojego domu, ale również....
  • Zabawki dla dzieci Liczba postów: 78 Grupa: Domy szereg... W poszukiwaniu miejsca które posiada bogata ofertę produktów stworzonych z myślą o dzieciach warto zajrzeć do https://www.toyz.pl/ Znajdziecie Tam wysokiej ja...
  • kostka brukowa Liczba postów: 64 Grupa: Domy szereg... Zastanawiasz się, dlaczego kostka brukowa zyskuje na popularności w miejskich przestrzeniach? Artykuł na https://budowlanki.pl/kostka-brukowa-zal ety-stosowania-...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19396 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 309

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >