Chciałbym wymienić całkowicie sprzęt AGD(kuchenka, lodówka, pralka, zmywarka). Noszę się z zamiarem na zmianę na firmę Candy. Co o tym sądzicie? Jak dzisiaj trzyma się Candy? BO jak wiadomo Candy na początku lat 90 był luksusem. Był nie do pokonania. Czy nadal taką opinie ma sprzęt AGD firmy Candy?
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Zawiedziony praktykant |
Miałem pralkę CANDY CSBL 100 po trzech latach użytkowania
padł sterownik programatora koszt z robocizną 350 zł w
dodatku trzeba to ściągać z Włoch makaroniarze nie za
bardzo się spieszą zanim dotarła przesyłka minęło 2
tygodnie gdyby to jeszcze podziałało jakiś sensowny czas,
po naprawie (gwarancja na sterownik) działało dwa m-ce
dłużej niż gwarancja. Poszła Candy na złom bo zmianie
kursu euro wymiana sterownika kosztowałaby pewno z 450-500
zł. Teraz jest SIEMENS i mimo niższej ceny zakupu ma
więcej przydatnych funkcji, ciszej pracuje mniej prądu
zżera. |
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
witam ja mam zmywarke candy.po prostu porażka zmywarka uszkodzona zawiesza sie serwis nie reaguje po oględzinach wzrokowych stwierdza że mam sprawdzić ciśnienie wody w kranie i czy mam spadki napięć w gniazdku gdyż to taki głupi sprzet wiec ja już nigdy candy nie kupie :oops: |
| |
Gość praktykant |
|
| |
offline Jan Fachowy fachowiec
|
Witam, ja też uważam, że elektronarzędzia Candy
są delikatnie powiedziawszy, do ...chrzanu tarcia. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Tchesiek praktykant |
Ja natomiast sądzę, że zmywarki Candy są bardzo dobre. A co do elektronarzędzi, to niestety nie wiem |
| |
Gość praktykant |
Nie radze kupowac sprzetu Candy. Sama mam trio (plyta, piekarbik i zmywarka w jednym), ostatnio pekla mi szyba w piekarniku. Co ciekawe, stalo sie to pod moja nieobecnosc w domu. Piekarnik byl niewiele uzywany, nie byl uszkodzony mechanicznie itp. Jest na gwarancji, z ktorej niestety wynika, ze nie obejmuje ona elementow szkalnych. Zlozylam skarge do serwisu glownego Candy i wlasnie dostalam odpowiedz, ze usterka wystapila z winy uzytkowanika i dlatego moja skarga nie podlega uwzglednieniu. Juz nigdy nie kupie nic tej firmy i wszystkim to rowniez odradzam |
| |
Gość praktykant |
|
| |
Gość praktykant |
|
| |
offline aurora majster
|
Nie wiem jaka jest jakość tej marki, natomiast ceny jej produktów są raczej konkurencyjne do innych. Bardzo dobre są teraz sprzęty Bosha, mnóstwo ludzi kupuje tez Eletcroluxa. Trudno teraz powiedzieć co jest dobre, a co nie. Najlepiej zapytać się osób, które mają dobry sprzęt i są z niego zadowolone. |
|