Czy możecie polecić coś na alergię, jakiś konkretny preparat? Mam alergię na kurzy i w zasadzie jestem już przyzwyczajony do tego, że mam wiecznie zatkany nos, ale teraz to jest jakaś masakra... Nie dość, że nos zatkany, to jeszcze cały czuję na twarzy napuchnięty, oczy podkrążone, widok generalnie nie za ciekawy. Czy któryś z tych leków na alergię będzie odpowiedni? Oczywiście nie zamierzam robić za tester i próbować każdego z nich, dlatego wolałbym coś sprawdzonego... Podobno pomaga też jonizacja powietrza. Ktoś mógłby to potwerdzić/zaprzeczyć?
offline Fred85 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline arven praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline StaszekF praktykant
|
|
| |
offline Marcell fachowiec
|
|
| |
offline rikos praktykant
|
najpierw może zrób sobie badania, czy to rzeczywiście alergia, na co alergia itd. a nie szukasz po swojemu kiedy nie jesteś pewna czy to na pewno to. Zrób sobie badania i idź na konsultacje, polecam to miejsce REX MEDICA |
| |
Reklamy Google | |
offline zbuntowany_anioł fachowiec
|
|
| |
offline sylwia4012 kierownik
|
Najlepiej przejść się do alergologa. Nie wiem skąd jesteś, ale tutaj masz obszerną listę alergologów z Warszawy, którzy przyjmują na Ursynowie http://www.rankinglekarzy.pl/lekarze/alergolo g/warszawa/ursynow/. Zamiast faszerować się lekami lepiej jest skonsultować się z lekarze. Być może zaleci jakieś odczulanie lub odpowiednią farmakoterapię. |
| |
Gość: jaskierka praktykant |
a jaka to alergia? Poza wizytą u alergologa i stosowaniem się do jego zaleceń, konieczna może być także zmiana trybu życia. Ja radzę się przyjrzeć dokładnie swojemu domowi, bardzo wielu z nas używa niepotrzenie nadmiernej ilości detergentów itp, one też uczulają. Warto zmienić wszystkie kosmetyki na takie ekologiczne albo dla alergików, ja polecam osobiście markę SO'Bio Etic - są znakomite |
| |
offline Ingrid_019 majster
|
|
| |
offline zbuntowany_anioł fachowiec
|
|
|