Stron: 22 ▾ ◂◂ ◂ 14 15 16 17 18 ▸ ▸▸
offline Auroks.pl inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline kwieczko fachowiec
|
Pytanie czy zrobienie czegokolwiek z jedną ścianą
rozwiąże problemy aranżacyjne wnętrze, warto o wszystkim
kompleksowo myśleć. |
| |
Reklamy Google | |
offline ukmeres praktykant
|
Na monotonne wnętrze bardzo fajnie mogła by zadziałać np
fototapeta 3d :) |
Ten post był edytowany przez ukmeres dnia: 19 marca 2017, 23:42 | |
| |
Gość: dunka 12 praktykant |
Mój salon w tej chwili też wygląda trochę nudno, ale już niedługo. Właśnie zamówiłam dwa takie fotele http://meblehot.pl/fotele/91-fotel-roberto-i.html piękny kolor, który wniesie do salonu orzeźwienie i przełamie tą monotonię. Na dodatek zyskam elegancki kącik wypoczynkowy, dostawię sobie stolik kawowy i mam gdzie z koleżanką wypic wygodnie kawkę. |
| |
offline Fingaris inżynier
|
Jak dla mnie fajną opcją na aranżację wolnej ściany jest beton architektoniczny. Jak dla mnie fajną opcja jest beton architektoniczny. Tutaj można więcej poczytać na ten temat: http://lofting.eu/blog/2017/03/23/beton-archi tektoniczny-do-biura/. Ja własnie chcę sobie coś takiego zrobić na ścianie w głównym holu w firmie. To może być ciekawa opcja. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: koralowa praktykant |
znam ten ból jak chce się w końcu coś zmienić. u mnie było jeszcze o tyle gorzej, ze w sypialni mąż mial swoj "gabinet". brakowało miejsca w ieszkaniu, więc biurko i papierzyska jego musieliśmy wstawić tam gdzie śpimy. strasznie mnie to denerwowało. na szczęście w końcu zgodził się na ścianę akustyczną sowan i ma teraz swoje odrębne biuro. dla mnie dużo wygodniej ale też dla niego, choć oczywiście nie chce się przyznać :) |
| |
offline kwieczko fachowiec
|
Monotonia to często działanie na własną rękę, zły
dobór kolorystyki, dodatków, materiałów
wykończeniowych. |
| |
Gość: Kurdo_pl praktykant |
Akurat z monotonny,m wnętrzem można poradzić sobie na wiele sposobów, wystarczy wykazać się jedynie odrobiną kreatywności i znaleźć doby sklep z designerskimi meblami czy oświetleniem. na Kurdo.pl każdy znajdzie coś dla siebie,a my chętnie w tym pomożemy i doradzimy :) |
| |
Gość: atka.d praktykant |
Co racja, to racja, czasami wystarczy tylko jakaś niewielka zmiana i gotowe. Nam tak udało się z krzesłami, które kupiliśmy w gdmmeble.pl genialnie dodały uroki i elegancji. A przyznam, że trochę się bałam kupować takich nowoczesnych krzeseł do klasycznego pomieszczenia z drewnianym stołem, ale efekta jest i nawet każdemu się to podoba. |
| |
offline e-Rzecznik Śnieżka fachowiec
|
Monotonne wnętrze wymaga wprowadzenia kontrastu. Może to
być kontrast kolorystyczny (czer-wień-zieleń,
biel-czerń, błękit -żółć itp.) walorowy
(jasne-ciemne) lub stylistyczny (np. styl eklektyczny).
Ciekawie wyglądają niekiedy zestawienia materiałów o
zgoła odmiennym charakterze np. drewno i kamień, tkaniny i
metale, szkło i guma). Łamiąc monotonię należy
pamiętać by nie przesadzić i by aranżacja nie stała
się męcząca. Niekiedy wystarczy jeden silny akcent i
wnętrze nabiera charakteru. |
|
Stron: 22 ▾ ◂◂ ◂ 14 15 16 17 18 ▸ ▸▸