Co sądzicie o automatyce w domu?

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

26 marca 2013, 00:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja polecam automatykę w domu miałem do wybory system za ponad 200 tysięcy integrujący wszystko, każde gniazdko, każdy włącznik, sceny świetlne i wszystko co można sobie wymarzyć. Ze względu na okrojony budżet wybrałem prostą automatykę czyli brama garażowa i wjazdową, sterowanie roletami i światłem na zewnątrz, ogrzewaniem w ograniczonym zakresie i podglądem zewnętrznej części domu.
Wszystkim można sterować z map na iPhonie z tego co wiem na Androidzie też i na komputerze każdym. Jak dla mnie wystarczy.

Jak ktoś ma pieniądze to warto iść w pełną automatykę u mnie zatrzymało się na alarmie z funkcją automatyki ale zawsze mogę go rozbudować i przejść chyba na KNX.

Pozdrawiam
Waldemar

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 marca 2013, 19:11

O ile nie sa to "gadżety", tylko ułatwiaja życie, to czemu nie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2013, 18:41

moim zdaniem takie innowacje są nam potrzebne, bo własnie ułatwiają życie, a chyba o to nam wszystkim chodzi żeby było lżej

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2013, 15:20

Mój brat tworzy takie systemy automatyki. Jest programistą. Z doświadczenia opowiadał, że najprzyjemniej projektuje mu się systemy, które mają pomagać niepełnosprawnym w poruszaniu się po domu. A jeśli coś ma podnosić komfort, a pieniążki na to są, to czemu nie... Pewne rzeczy, które kiedyś byłyby oznaką luksusu, teraz są standardem...

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2013, 10:25

Automatyka to przyszłość, teraz ci, którzy są sceptyczni kiedyś sami będą ją dostosowywać do swoich domów, dobrze że dość wcześnie zaczynamy się z nią oswajać :)

www.rabatybudowlane.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 września 2013, 13:50

Jeśli tylko są środki to warto skorzystać. Dokładnie tak jak powiedział ktoś wcześniej - tworzymy rzeczy, które mają ułatwiać nam życie, więc niech nam je ułatwiają. Oczywiście nie musimy zaczynać od wszystkich bajerów na raz. Warto coś przetestować w ramach naszych potrzeb i w razie porażki z tego zrezygnować. Uważam, że najlepiej przekonać się na własnej skórze, czy potrzebujemy tego konkretnego czegoś.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2013, 09:03

Ja również uważam, że automatyka w domu to super rozwiązania. Pozwala zaoszczędzić czas, zapewnia bezpieczeństwo i jest bardzo komfortowe. Wyobraźcie sobie, że klimatyzacja w domu zaczyna działać, zanim wrócicie z pracy, ekspres się nagrzewa, okna zasuwają, otwiera się brama, a w radiu zaczyna lecieć ulubiona płyta a wszystko za sprawą jednego guzika w telefonie. Do takiego domu naprawdę, aż chce się wracać. :)

Ten post był edytowany przez green_girl dnia: 18 września 2013, 09:04
Zgłoś | Cytuj | Link

10 października 2013, 11:49

Moim zdaniem przy okazji budowy domu warto zadbać o automatykę., Jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Tutaj wystarczy sobie chociażby poczytać o inteligentnym domu: http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/98 ,inteligentny-dom/ . Poza tym jest to bardzo wygodne oraz oszczędne. Można na przykład zaprogramować aby system od razu po wyjściu domowników wyłączał ogrzewanie, zasuwał rolety oraz włączał system alarmowy w stan dozoru.

Ten post był edytowany przez majkale dnia: 10 października 2013, 11:50
Zgłoś | Cytuj | Link

11 listopada 2013, 15:03

Automatyka to dobra rzecz sam korzystam z tabletu Mistral Traveler i nie narzekam.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2013, 13:49

Domy inteligentne powoli stają się standardem, bez automatyki w domu już nie sposób się obejść. Ta dziedzina bardzo się rozwinęła i jak ktoś już napisał nie jest to już przejaw luksusu, ale konieczności.Zamontowanie niektórych systemów chociażby monitorowanie zużycia energii elektrycznej http://dominteligentny.pl/2013/monitorowanie- zuzycia-energii-w-domu/?difrom=news powoduje również wymierne finansowe korzyści.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Szukam klepsydry do sauny Liczba postów: 6 Grupa: Inteligentn... Hi! For a durable sauna hourglass, consider brands like Harvia or SaunaCore; they are known for high-temperature resilience and longevity. While exploring optio...
  • brama wjazdowa Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Ja akurat wolałbym wybrać przesuwną, bo nie zajmuje tyle miejsca i według mnie również dużo bardziej estetycznie się prezentuje.
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 16 Grupa: Inteligentn... Z własnego doświadczenia mogę polecić montaż moskitier na okna. To świetny sposób, żeby latem cieszyć się świeżym powietrzem bez obawy o owady w domu. U mnie sp...
  • Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
  • koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 170

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >