Co sądzicie o brodziku z kafelek?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

19 stycznia 2009, 17:48

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaka jest wasza opinia o niebrodzikowym prysznicu> Chciałbym sobie to darować. W łazience i tak mam też podłogówkę(ogrzewanie) a kilka płytek więcej w miejscu prysznica, zamiast brodzika to dobry pomysł na zaoszczędzenie. Czy to dobry pomysł?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2010, 12:02

Moim zdaniem to niezły pomysł. Z pewnością zaoszczędzisz a efekt będzie podobny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2010, 20:37

Jak dla mnie pomysłowi nic nie brakuję. Zadbaj tylko o to, żeby nie było zbytnio ślisko :)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lipca 2010, 23:21

Pomysł niezły, tylko trzeba odpowiednio taki brodzik zabezpieczyć, żeby nie przeciekał, użyć specjalnej fugi czy sylikonu, nawet sylikon chyba mógłby się lepiej sprawdzić. Można też zamontować brodzik podłogowy, ale coś takiego jednak będzie więcej kosztowało.
Takie brodziki fajnie wyglądają, tak nowocześnie i z tego co wiem, to coraz więcej osób na coś takiego sie decyduje.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2010, 00:45

brodziki podlogowe sa latwiejsze w utrzymaniu czystosci (akryl super sie myje) i jest pewnosc, ze nie bedzie przeciekac ... w przypadku plytek trzeba wszystko porzadnie uszczelnic, porobic odpowiednie spadki, uzyc wodoszczelnych fug itp ... jezeli lazienka ma wygladac nowoczesnie, to radzilbym brodzik podlogowy i szklana kabina

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 lipca 2010, 01:00

Użytkownik Radex napisał: uszczelnic, porobic odpowiednie spadki, uzyc wodoszczelnych fug itp ...

Aby tak było, to wydaje mi się, że należy zrezygnować z listew plastikowych do wykańczania narożników?

Radex podpowiedz.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2010, 10:46

narozniki plastikowe to przeszlosc ... obecnie wewnetrzne narozniki wykonczone sa silikonem (plytka scienna lezy na podlogowej), a zewnetrzne robi sie zacinajac plytki na 45st.

[URL=http://img24.imageshack.us/i/beztytuudcej.jpg/][/URL]

nalezy tez pamietac o uszczelnieniu podloza folia w plynie, a w naroznikach i przy odplywie tasma uszczelniajaca

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2010, 16:33

Tak mnie bardzo korci, że muszę o tym napisać, pomimo, że to nie najlepsze miejsce.

W innym temacie pewna osoba pyta: jak zlokalizować wyciek wody nad salonem?
Nawet w gotowych projektach często spotykam łazienki nad salonem, albo w innym, (dziwnym dla mnie) miejscu.
Wystarczy spojrzeć na rzut parteru, ustalić „sekcję” gospodarczą (garaż, kotłownia …) w jednym rejonie budynku (chyba najlepiej od północy). Do tej „sekcji” przykleić łazienki i WC-ty, wtedy wszystkie rurki idą sobie na wierzchu w sekcji gospodarczej (z krótkimi przejściami przez ściany) no może poza ogrzewaniem (ale to inna bajka), labirynt odpływów do kanalizacji staje się banalnie prosty.
Wtedy każda drobna usterka, to krótkotrwała wizyta fachowca, a nie remont przynajmniej połowy domu.

I teraz wrócę do brodzika, bo jeśli jest gdzieś nad salonem (i już MUSI tam pozostać), to dostęp do wszelakich rurek dobrze jest przewidzieć.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2010, 22:59

Bardzo słuszne spostrzeżenie i tak na dobrą sprawę, jak się tak zastanowię nad domami znajomych czy coś, to wszędzie jest to rozwiązane tak właśnie z głową żeby ograniczyć ilość rur do minimum.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2010, 14:16

ja mam plastyk i z checia bym go poslal do diabla i zrobil z plytek, choc dokladnosc prac przy tym projekcie jest znacznie wieksza.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 520 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 602

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >