Co zrobić z farbą?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

22 lipca 2010, 14:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Mam taki problem iż po szpachlowaniu płyt gipsowych po drugim malowaniu zaczęła odchodzić mi farba.... Co się dzieję? jak się z tym uporać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lipca 2010, 14:07

Możliwe że zabrakło CEKOLU lub innego preparatu do gruntowania. Jeśli nie było takiego podkładu to farba nie miała w co się "wgryźć" i zaczęła odchodzić.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2010, 11:45

Ja z doświadczenia wiem, że płyty gipsowe niezbyt dobrze przyjmują farbę. Najlepsze jest jeszcze jednokrotne malowanie farbą olejową.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lipca 2010, 13:09

Napewno nie polecałabym unigruntu do gruntowania pod farbę, jest po prostu zbyt mocny... Jak już coś to najzwyklejszy grunt spełnia oczekiwaną rolę. Jeśli jednak tak bardzo chcesz uni grunt to musisz rozcięczyć według wskazówek producent w innym razie przegruntujesz ścianę i będzie nie lada problem. Farbą podkładową pomalować całość, żeby wyrównać chłonność i żeby farba wierzchnia już się dobrze trzymała i nie schodziła ze ściany.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lipca 2010, 21:26

przed malowaniem nalezy odpylic sciany i zagruntowac niezbyt mocnym gruntem (mozna rozcienczyc z woda) i po sprawie ... nie malowac mokre na mokre ;-)

Użytkownik napisał: Ja z doświadczenia wiem, że płyty gipsowe niezbyt dobrze przyjmują farbę. Najlepsze jest jeszcze jednokrotne malowanie farbą olejową.

bzdura ... plyty idealnie chlona farbe jezeli sa odpowiednio przygotowane

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble laboratoryjne Liczba postów: 58 Grupa: Porady i op... Przechowywanie próbek biologicznych w temperaturach ultra-niskich wymaga specjalistycznych zamrażarek, które gwarantują stabilność warunków nawet przy -86˚C. Te...
  • Książka Obiektu Budowlanego [Poradnik] Liczba postów: 2 Grupa: Porady i op... Trudno znaleźć autora, który wzbudza tyle emocji, co Piotr Lucjusz. Jego ekscentryczne podejście do życia i pisania stało się jego znakiem rozpoznawczym. W jego...
  • Czy warto montowac rolety zewnętrzne? Liczba postów: 407 Grupa: Porady i op... Szukasz nowoczesnego sposobu na obniżenie kosztów klimatyzacji i zarządzanie światłem w swoim domu lub biurze? System żaluzji fasadowych SkyFlow to świetne rozw...
  • Szafa pod zabudowę Liczba postów: 147 Grupa: Porady i op... Możesz kupić szafę pod zabudowę w tej cenie i jest to ok rozwiązanie jeśli się nie przeprowadzasz, bo te szafy są do jednorazowego montażu. Są ładne i w niskich...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3761 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19442 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 360

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >