Co zrobić z pleśnią

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

27 listopada 2007, 17:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Koledzy wybaczcie jeśli piszę w złym dziale ale mam problem tzn niedawno zmieniłem okna na plastiki i na dolnej krawędzi okna pojawiła się woda i pleśń a w jednym pokoju pleśń pojawiła się nawet w rogach ścian!!!
Słyszałem że w plastikach trzeba przewietrzać pokoje tak robie codziennie rano otwieram okna na 30 min ale nic to nie daje co mam robić proszę o pomoc!!! :cry: :cry: :cry:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 listopada 2007, 19:11

temat przerabiany wielokrotnie ... zla wentylacja pomieszczen ... wstawiajac okna uszczelniles mieszkanie i to skutecznie ... w nowych oknach glowna zaleta jest dobra izolacja cieplna .. w starych drewnianych oknach nie bylo problemu bo powietrze przelatywalo nieszczelnosciami do mieszkania... woda pod oknem to ta ktora splywa po szybie ... przewietrzenie przez 30 min to niewiele ... musza byc nawiewniki w oknach (czyli specjalne otworki) aby byla cyrkulacja powietrza caly czas .. jezeli jest mozliwosc nie zamykaj drzwi w pomieszczeniach zeby powietrze krazylo po calym mieszkaniu/domu... wiadomo ze nie zawsze to mozliwe ale np sypialni na dzien nie zamykaj .... moje pytanie ... czy budynek jest ocieplony ?? przypuszczalna odpowiedz ...nie :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 listopada 2007, 00:52

Niestety nie jest ocieplony!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2007, 08:11

a wiec ... w mieszkaniu masz cieplo i wilgoc a sciany sa zimne ... na scianach skrapla sie wilgoc i powoduje plesn ... podstawa to wentylacja

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2007, 11:56

No i może trzeba pomyśleć o ociepleniu budynku... podniesie to temperature powierzchni sciany wewnątrz co na pewno zniweluje możliwość występowania tego zjawiska.
A skuteczna wentylacja to owszem konieczna :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 grudnia 2007, 15:46

Te objawy wskazują na niskiej jakości okna (profile) oraz na błędy przy ich osadzaniu. Także na wadliwą ich konstrukcję. Jeśli nie ma rozszczelniaczy (mają być uruchomione na stałe), to należy w nich wyciąć uszczelki na pewnej długości. Szczegóły podam, ale po kontakcie osobistym, bo potrzebnych jest więcej informacji.

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 403

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >