Hejka,
zaraz kwiecień - czyli już czas na letnie opony, prawda?
Czy jednak jeździcie na całorocznych? Jak to jest u Was?
Ja mam opony letnie 13 -
Dębica, dopiero drugi sezon je będę miał. Jednak
potrzebuję dwóch kompletów opon, bo mieszkam na wsi, to
słabo tutaj z odśnieżaniem. Np teraz też jest akurat
śnieg, ale opony pewnie przed Świętami będę
wymieniać.
A Wy?
offline Marek Salomon majster
|
|
Ten post był edytowany przez Marek Salomon dnia: 28 marca 2023, 17:34 | |
| |
Reklamy Google | |
Gość: powera praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Szafirowa praktykant
|
Też bym jeszcze nie zmieniała opon, pogoda jeszcze może nas nie raz zaskoczyć, to jeszcze nie czas na takie ruchy. Ja osobiście jeżdżę na całorocznych, nie mam głowy by pamiętać o terminach, by się zapisywać na ich wymianę. Skoro wymyślono opony całoroczne, to ja z tego wynalazku korzystam. |
| |
offline Anika doświadczony
|
W naszym kraju opony zmienia się gdy pogoda na to pozwala. Większość z nas na Święta Wielkanocne się na to decyduje, chociaż czasami pogoda może nam nie sprzyjać.O wiele ważniejsze jest jednak kontrolowanie daty produkcji opon, ponieważ nie zaleca się użytkowania jednego kompletu dłużej niż przez okres 8 lat. Po tym czasie mieszanka gumowa starzeje się i traci swoją sprężystość, bez względu na to w jaki sposób ją przechowujemy. |
| |
offline Jędrek22 fachowiec
|
Jak chcesz zakupić opony to możesz łatwo to zrobić poprzez tą witrynę https://autoopony.com/ Mają olbrzymi wybór opon do aut i motocykli oraz felgi z grupy Alcar. Jak jesteś z stolicy to możesz też zlecić im naprawy jak i nabijanie klimatyzacji. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Janush praktykant |
Wstyd się przyznać, ale ja niedawno dopiero zmieniłem opony z zimowych na letnie. Gdzieś mi to zawsze umykało. Na https://www.hurtopony.pl/ znalazłem w super cenie model opon, które już sobie wcześniej upatrzyłem. Plus jest też taki, że mają tam opony do ciągnika więc zamówiłem od razu do dwóch ciągników w moim gospodarstwie. |
| |
Gość: petruś praktykant |
Nie widzę, aby ktoś z was tutaj wspominał o firmie Alleopony24.pl - a szkoda, ponieważ u nich znajdziecie właśnie świetne gatunkowo opony przemysłowe, samochodowe, ciężarowe, rolnicze i wszelkie inne. Tam macie pewność co do jakości, dlatego warto byłoby postawić na nich. |
| |
Gość: Fabiarasz praktykant |
|
|