Czas na letnie opony?

« Powrót do grupy: Trudne tematy

28 marca 2023, 17:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Hejka,
zaraz kwiecień - czyli już czas na letnie opony, prawda? Czy jednak jeździcie na całorocznych? Jak to jest u Was? Ja mam opony letnie 13 - Dębica, dopiero drugi sezon je będę miał. Jednak potrzebuję dwóch kompletów opon, bo mieszkam na wsi, to słabo tutaj z odśnieżaniem. Np teraz też jest akurat śnieg, ale opony pewnie przed Świętami będę wymieniać.

A Wy?

Ten post był edytowany przez Marek Salomon dnia: 28 marca 2023, 17:34
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2023, 15:12

Ja bym jednak jeszcze trochę poczekała, bo pogoda szaleje. Było parę dni wiosny, a teraz znowu mamy zimę, także chyba jednak warto poczekać z tą wymianą opon.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2023, 17:21

Też bym jeszcze nie zmieniała opon, pogoda jeszcze może nas nie raz zaskoczyć, to jeszcze nie czas na takie ruchy. Ja osobiście jeżdżę na całorocznych, nie mam głowy by pamiętać o terminach, by się zapisywać na ich wymianę. Skoro wymyślono opony całoroczne, to ja z tego wynalazku korzystam.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2023, 17:11

W naszym kraju opony zmienia się gdy pogoda na to pozwala. Większość z nas na Święta Wielkanocne się na to decyduje, chociaż czasami pogoda może nam nie sprzyjać.O wiele ważniejsze jest jednak kontrolowanie daty produkcji opon, ponieważ nie zaleca się użytkowania jednego kompletu dłużej niż przez okres 8 lat. Po tym czasie mieszanka gumowa starzeje się i traci swoją sprężystość, bez względu na to w jaki sposób ją przechowujemy.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2023, 22:19

Jak chcesz zakupić opony to możesz łatwo to zrobić poprzez tą witrynę https://autoopony.com/ Mają olbrzymi wybór opon do aut i motocykli oraz felgi z grupy Alcar. Jak jesteś z stolicy to możesz też zlecić im naprawy jak i nabijanie klimatyzacji.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 maja 2023, 15:25

Wstyd się przyznać, ale ja niedawno dopiero zmieniłem opony z zimowych na letnie. Gdzieś mi to zawsze umykało. Na https://www.hurtopony.pl/ znalazłem w super cenie model opon, które już sobie wcześniej upatrzyłem. Plus jest też taki, że mają tam opony do ciągnika więc zamówiłem od razu do dwóch ciągników w moim gospodarstwie.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2024, 16:02

Nie widzę, aby ktoś z was tutaj wspominał o firmie Alleopony24.pl - a szkoda, ponieważ u nich znajdziecie właśnie świetne gatunkowo opony przemysłowe, samochodowe, ciężarowe, rolnicze i wszelkie inne. Tam macie pewność co do jakości, dlatego warto byłoby postawić na nich.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2024, 08:43

Jak dla mnie odpowiednia przechowalnia opon to dobre rozwiązanie. Nie każdy ma garaż, nie każdy ma chęć trzymać opony w domu. Do tego np. w Wacar w Warszawie mają odpowiednie wyposażenie, więc opony zachowają swoje parametry

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Skuteczna reklama dla e-biznesu? Liczba postów: 272 Grupa: Trudne tema... Wolnostojące konstrukcje reklamowe oferują dużą powierzchnię, co pozwala na umieszczenie rozbudowanych reklam, które przyciągną uwagę. Konstrukcja reklamowa wol...
  • Sklep plastyczny Liczba postów: 1 Grupa: Trudne tema... Jaki sklep plastyczny Warszawa polecacie? Chciałabym kupić trwałe podobrazie malarskie oraz pędzle.
  • Problem alkoholowy - jak walczyć? Liczba postów: 475 Grupa: Trudne tema... Ludzie piją różne produkty alkoholowe i ja to jestem w stanie zrozumieć, ale nie wiem na przykład, czy jagermeister czy jest zdrowy i czy jego picie nie sprawi,...
  • Jak spędzasz swój wolny czas? Liczba postów: 151 Grupa: Trudne tema... Mi najlepiej w czasie wolnym wychodzi oglądanie filmów. Aby znaleźć ciekawe propozycje, korzystam ze strony https://cineman.cc/movies która oferuje szeroki wybó...
  • Gry komputerowe Liczba postów: 116 Grupa: Trudne tema... Izinet specjalizuje się także w konfiguracji i optymalizacji sieci komputerowych, co jest istotne zarówno dla klientów indywidualnych, jak i firm. Dzięki profes...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 248

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >