Czy dom będzie energooszczędny?

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

16 kwietnia 2015, 15:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Właśnie zostało to prawnie uregulowane zgodnie z dyrektywami Uni Europejskiej.
Zakazane zostanie ogrzewanie ekogroszkiem, które jest najbardziej szkodliwe dla środowiska naturalnego.
Odnawialne źródła energii, to przyszłość energetyki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 kwietnia 2015, 16:46

a wiadomo od kiedy będzie zakazane stosowanie 'eko'groszku? co do źródeł odnawialnych i ich przyszłości to w pełni popieram.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2015, 13:08

Teoretycznie do 2020 roku ma być wprowadzony zakaz korzystania z eko groszku w całym kraju. Co uważacie o kupnie domu energooszczędnego w okolicach Płocka? Coś takiego jak oferta firmy http://www.polskidom.pl/oferta/mieszkanie-z-dzialka.html ?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2015, 00:29

Użytkownik Gość: bobbudowniczy098 napisał: Teoretycznie do 2020 roku ma być wprowadzony zakaz
korzystania z eko groszku w całym kraju. Co uważacie o
kupnie domu energooszczędnego w okolicach Płocka? Coś
takiego jak oferta firmy
http://www.polskidom.pl/oferta/mieszkanie-z-dzialka.html ?

Jak chłopaki podadzą informację o kosztach ogrzewania, to dopiero się okaże, czy
taka inwestycja jest dla klienta opłacalna!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

11 czerwca 2015, 11:48

Można skorzystać z oferty termo organiki, oni proponują energooszczędne rozwiązania jeśli chodzi o ociepleniu domu. Ja mam od nich ocieplony dom styropianem w kropki i uważam, że jest bardzo dobrej jakości, na ciepło w domu też nie moge narzekać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 czerwca 2015, 13:39

Samo ocieplenie nie gwarantuje jezcze niskich kosztów ogrzewania. Do tego potrzebny jest właściwy system grzewczy.
Ciekawe czym Pan ogrzewa dom?

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2015, 13:24

System grzewczy, odpowiednie docieplenie, a przede wszystkim odpowiednie materiały użyte do budowy domu - to chyba podstawy sukcesu każdego dobrze docieplonego domu. Ja sam wybrałem projekt energooszczędnego domu, w którym wszystkie instalacje są odpowiednio zrobione i nie mogę narzekać na zimno w mieszkaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2015, 14:12

Mianowicie co?

Zgłoś | Cytuj | Link

9 sierpnia 2015, 17:04

A czy wykonanie takiego kosztorysu przed rozpoczęciem prac jest dobrym rozwiazaniem? takie,który będzie brał pod uwagę rózne typy ogrzewania, ceny instalcji, materiałów, kóre mają wpłynąć na energooszczędność>

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lutego 2016, 17:47

Wykonanie kosztorysu jest potrzebne, zeby określić mniej więcej ile budowa będzie kosztowała. Jak ja budowałem swój dom drewniany to taki kosztorys wykonalem i wiedziałem ile będę potrzebował na wykończenie go tak jak chcę.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 31 Grupa: Ekologiczny... Mieliśmy z mężem podobny dylemat, jaką rekuperację wybrać i po długiej analizie, wybraliśmy rekuperator punktowy. Z czasem doszliśmy do wniosku, że to była dobr...
  • Klimatyzacja w mieszkaniu – jaki mamy wybór, o czy... Liczba postów: 18 Grupa: Ekologiczny... Firma Proclimax posiada duże doświadczenie w dziedzinie klimatyzacje poznań . Zapewniają profesjonalny montaż klimatyzacji oraz pomp ciepła. Zajmują się też ser...
  • Okna nowej generacji Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
  • dom energooszczedny Liczba postów: 396 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 277 Grupa: Ekologiczny... Jeśli chodzi o klimatyzację, warto poszukać rozwiązań, które będą nam służyć przez cały rok. instalacja klimatyzacji poznań od Klima Master może być idealną opc...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19528 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 506

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >