Czy latwo dostac kredyt na budowę domu będąc singlem?

« Powrót do grupy: Trudne tematy

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

20 marca 2012, 22:51

Zgadzam sie: good 0 bad

Chce wybudować sobie dom parterowy. Jestem sam, czy jak kto woli samotny. Z wyboru. Wybrałem już projekt stąd projekty domków jednorodzinnych. Jak Państwo sądzą mogę mieć problem z uzyskaniem kredytu? Czy to w ogóle możliwe żeby mi go nie przyznali?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2012, 20:00

Nie jest to nie mozliwe ale raczej trudne do zrealizowania, bedac malzenstwem latwiej jest dostac kredyt

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 sierpnia 2012, 11:45

Zgadzam się z przedmówcą. Na pewno łatwiej dostać kredyt małżeństwu, ale to wszystko tak na prawdę zależy od twoich dochodów.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 marca 2013, 10:12

dokładnie tak na prawdę to nie fakt czy jesteś singlem czy nie determinuje otrzymanie kredytu hipotecznego, bo w rzeczywistości Ty sam możesz mieć większe dochody niż jakies małżeństwo

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2013, 20:21

Ostatnio dosc mocno zastanawiałem sie jakie szanse jako singiel mam na kredyt hipoteczny.. zacząłem szperac w internecie i znalazłem fajny tekst na stronie czas na finanse, który dal mi troche nadziei

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 listopada 2013, 10:15

spróbować zawsze możesz, jak masz wysokie dochody to może akurat bedziesz mial szczescie

Zgłoś | Cytuj | Link

3 grudnia 2013, 10:49

Nie ma nic w tym trudnego jeśli dochody sa na odpowiednim poziomie. Tak w ogóle to zanim weźmie się kredyt to może watro zadbać o jakieś zabezpieczenie. Można by na przykład część kwoty zainwestować gdzieś gdzie jest w miarę wysokie oprocentowanie, przychodzi mi na myśl BestCapital, ale tak naprawdę jest tego mnóstwo na rynku. Myślę że warto mieć jakieś awaryjne pieniądze, bo w razie jakichś problemów finansowych banki sa bezwzględne

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2014, 10:59

Również sądzę, że warto jest część oszczędności zainwestować - może nie wszystkie ale jakiś procent. I jeśli samy się na tym nie znamy to można skorzystać z funduszy inwestycyjnych.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2014, 20:39

Bzdura, że małżeństwu łatwiej jest dostać kredyt. Wprost przeciwnie, bo jeżeli np. zona nie ma pracy, to automatycznie spada zdolność kredytowa małżonków.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2014, 12:39

Moim zdaniem dla banków nie ma znaczenia to, czy ktoś jest singlem. Bardziej liczy się czy mamy stałą pracę i jaki dochód oraz jak możemy kredyt zabezpieczyć. W konkretnych przypadkach można się tutaj - www.comperia.pl/forum/kredyty/88-kredyt-hipot eczny.html. Ale będąc singlem nie powinno być problemów z kredytem.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Akcesoria drogowe Liczba postów: 11 Grupa: Trudne tema... Niebezpieczny zakręt wymaga nie tylko odpowiednich znaków drogowych, ale również dodatkowych zabezpieczeń, takich jak bariery ochronne. Znaki ostrzegawcze powin...
  • Zakład pogrzebowy Liczba postów: 106 Grupa: Trudne tema... kwiaty sztuczne na cmentarz jest to bardzo dobrym rozwiązaniem
  • Rozwód Liczba postów: 125 Grupa: Trudne tema... Chcesz dodać odrobinę pikanterii do swojego życia intymnego? сексшоп to miejsce, gdzie znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby rozbudzić swoje zmysły. Boga...
  • Wakacje nad morzem Liczba postów: 83 Grupa: Trudne tema... Ja własnie zastanawiam się nad wakacjami w Chorwacji. Znalazłam nawet nowoczesny hotel blisko plaży w Sibeniku - https://www.amadriapark.com/hotel/amadri a-park-...
  • Wlasny sklep Liczba postów: 15 Grupa: Trudne tema... Ja prowadze swój sklep i cały czas mnie denerwowało że na miejscu które mam przeznaczone dla klientów parkowały osoby które mój sklep omijały szerokim łukiem. P...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 371

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >