Czy ogrzewanie podłogowe ma sens w takim ogrzewaniu?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

5 lutego 2009, 12:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy ma sens montowanie ogrzewania podłogowego w kuchni, łazienkach i wiatrołapie (w innych pomieszczeniach kaloryfery) przy założeniu, że ogrzewał dom będzie piec olejowy ze sterownikiem?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lipca 2010, 11:10

Szczerze mówiąc nie powiedziałabym, by to było sensowne rozwiązanie. Zdecydowałabym się na jedną metodę ogrzewania. Inaczej może być zbyt ciepło.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2010, 10:59

Jeśli masz ogrzewanie prowadzone przez piec olejowy to tego bym się trzymała. Pociągnęła bym ogrzewanie po całym domu i nie montowała już ogrzewania podłogowego.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2010, 10:51

dokładnie. Skup się lepiej na jednym solidnym. Podlogowe, bez szału - aż tyle ciepła nie daje. Trochę w nogi jak się stoi na tym. tylko, zę to zazwyczaj tylko fragment podłogi. jak dom jest wyziębiony bo nie ma solidnego ogrzania, to na nie wiele się to zda.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2010, 10:23

Moją propozycją jest zapoznanie się z ofertą firmy Vikersonn. Pompa ciepła cena - zapoznanie się z ofertą cenową, skorzystanie z kalkulatora kosztów ogrzewania. Posiadają solidne, przekonywujące do zakupu argumenty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 kwietnia 2014, 13:42

a ja uważam, że przy zastosowaniu odpowiedniej autoamtyki sterującej takimi dwoma sposoabami ogrzewania, jesteś w stanie realnie zapewnić stałą temperaturę ciepła w domu i do tego masz ciepło nogi wychodząc z wanny/prysznica. polecam tą od kan therm

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2014, 14:49

Myślę, że to głupota, ponieważ dodatkowo wydane pieniądze a w domu może być potem za ciepło po prostu

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2014, 18:10

Ja bym tu dał grzejniki płytowe, najlepiej Kermi.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2014, 08:24

Moim zdaniem, dodatkowa opcja jaką jest ogrzewanie podłogowe jest przydatna, jednak jeśli nie masz środków postaw tylko na zwykłe grzejniki pokojowe, które na pewno sprawdzą się dobrze.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 sierpnia 2014, 13:31

Ja polecam grzejniki kermi, podłogowe się w tej sytuacji raczej nie sprawdzi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrzewanie w domu Liczba postów: 364 Grupa: Robimy inst... Każdy z nas marzy o odpowiednio ogrzanym domu w okresie jesienno-zimowym. Gwarancją idealnej inwestycji jest dobrze wykonany projekt ogrzewania i dobór parametr...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19461 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 186

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >