offline muzyka doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline gwiazda majster
|
Jak dla mnie okapy są bardzo potrzebne. Przecież opary i zapachy z gotowanych potraw osadzają się na ścianach, meblach, idą na salon jak mamy otwartą kuchnię i tak naprawdę zabrudzają nam pomieszczenia w mieszkaniu czy w domu. Dzięki pracy okapów gotowanie może stać się przyjemne w pozbawionym duszności pomieszczeniu i mieszkanie pozostaje zawsze świeże. Okapy mają wprawdzie bardzo prostą zasadę działania, ale to jest naprawdę skuteczne i w obecnych czasach stanowią niezbędny element wyposażenia kuchni. |
| |
Reklamy Google | |
offline muzyka doświadczony
|
Skoro jest niezbędny to montujemy ale mam bardzo ciasną kuchnię, przeglądałem okapy ale wszystkie są duże, bo przecież muszą być zamontowane nad całą powierzchnią kuchenki, aby pochłaniać dobrze zapachy a w mojej kuchni to jest problem gabarytowy bo znacznie wystawałby poza linię szafek. Może macie jakieś propozycje jak sobie z tym poradzić? |
| |
offline aniechto inżynier
|
Nie jest to aż taki duży problem są przecież okapy teleskopowe, które wyciągasz tylko podczas gotowania. Po za tym nie musisz podłączać do wentylacji ponieważ te z filtrem pochłaniają właśnie zapachy i nie muszą odprowadzać powietrza na zewnątrz. Choć lepiej by było ze względu na wilgoć aby wpiąć się do wentylacji |
| |
offline green_girl majster
|
Większość okapów faktycznie powinno posiadać taką samą powierzchnię chłonną, jak kuchenka gazowa czy płyta indukcyjna. Ale zawsze można zastosować tez okapy cylindryczne, które już nie muszą stosować się do tej zasady. Polecam ciekawy artykuł na temat wydajności i rodzajów okapów, może komuś się przyda: http://inspirujacewnetrza.pl/okapy-nad-kuchen na-wyspe |
| |
Reklamy Google | |
offline henkier praktykant
|
|
| |
offline kuratelko majster
|
|
| |
offline roter majster
|
Czy ktoś ma funkcję dimm w okapie jak to działa tak prostym językiem dobra to funkcja czy tylko bajer. |
| |
Gość: arekk praktykant |
|
| |
Konto usunięte praktykant |
Ja tam sobie nie wyobrażam żeby nie mieć okapu tym bardziej że mam otwartą kuchnię. W takim przypadku opary i zapachy przy gotowaniu idą w kierunku salonu i osadzają się na ścianach i meblach. Na co komu coś takiego ?. Trzeba natomiast kupować z głową bo jest na rynku naprawdę bardzo spory wybór i można trafić na tandetę. U siebie mam ten model Toflesza http://www.rtvagd.sklep.pl/toflesz/ok_4_galax y_67153.php5 i nie mogę narzekać bo spisuje się naprawdę w porządku. Wyposażony w system wyciszenia turbin więc prawie w ogóle go nie słychać. |
|
Czy okap jest niezbędny?
«
Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV
Ostatnio na forum
- Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 40 Grupa: Sprzęt AGD... Czy zwracacie uwagę na jakość produktów spożywczych, z których korzystacie w kuchni? Bardzo lubię spędzać wolny czas w mojej kuchni i gotować, zwłaszcza dla naj...
- Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 156 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...
- Ekspres do kawki Liczba postów: 87 Grupa: Sprzęt AGD... Wydając spore pieniądze na dobrej jakości ekspres pamiętaj o jego serwisowaniu jeśli chcesz żeby ci służył wiele lat. Najlepszym miejscem na serwis ekspresów do...
- Taboret gazowy do lokalu gastronomicznego Liczba postów: 3 Grupa: Sprzęt AGD... Zastanów się jaka moc grzewcza jest Ci potrzebna: Wydajność cieplna: Im wyższa moc (wyrażona w kW), tym szybciej taboret będzie w stanie podgrzewać potrawy. W l...
- platforma handolowa dla firm Liczba postów: 2 Grupa: Sprzęt AGD... Platforma B2C od X-ONE https://x-one.pl/b2c to kompleksowe rozwiązanie dla firm, które chcą zbudować silną obecność w handlu internetowym. Oferuje pełną integra...